The Walking Dead 6×13 – Pokoljárás

Azt gondolná az ember, hogy leül az elmúlt hetek lendülete után az egész. A fityfenét. Inkább olyasmit rittyentettek össze nekünk, hogy nem győztük ki várni a fejleményeket. Úgy látszik, hogy a fináléig nincs megállás (vagy mégis?). Most kicsit bevackolták a részt szerényebb körülményekhez mérten és ettől működhetett ennyire baromi jól. Főleg, amit az utolsó negyedórában kaptunk. Fel kellett valahogy építeni a dramaturgiát, amit most sikeresen sikerült felhúzni.

bscap1704

A további fejleményekre meg még várnunk kell, mivel összességében nem léptünk nagyot előre, viszont attól tartok, majd próbálják altatni a gyanúnkat, ami a mai internetes világban nem igazán jó taktika egyetlen sorozat esettében sem. Legfeljebb azok számára, akik nem követik a frissebb híreket a Walking Dead-ről. Amúgy se az a lényeg, milyen publikus infó jut el hozzánk, hanem ezt hogyan sikerül történetbe foglalni és tálalni számunkra. A februári visszatérés óta egyre elégedettebb vagyok a látottakkal. Spoileresen folytatom.

bscap1705

A Fűrészt idéző környezet, amelyben leparkoltak a túszejtők, egész érdekes alapokat nyújtott. Mindvégig Carol felülkerekedését vártuk a helyzeten. A pánikszerű rohama és a lelki békéjével való küszködés sokaknak még a záró jelenet után se lehetett egészen tiszta. Láthatuk tőle, hogy magába roskadt, amire részben rá is játszott, hogy megtévessze fogvatartóit, közben Maggie épségéért valóban aggódott. És inkább már az ő védelmében oltott ki újabb életeket, míg önön életének megóvásánál hezitált.

bscap1706

Igazán ezt a folyamatot nézhettük végig negyvenöt percben, hogy neki se olyan könnyű és totál lelketlen gyilkológépé se kíván válni. A szükséges rosszt már mindegyik veterán szereplő elkövette, a túlélés érdekében. Attól tartok, hogy ezek után Rickék nem fogják tovább kutatni Negan-t, inkább ő fog rájuk találni, van egy olyan sejtésem és valószínű, ez hamarosan beigazolódik. Addig meg ne akarjanak félrevezetni az írók, ezek után minden szép és jól lesz. Ennél a sorozatnál nem igazán lehetne ezt beadni. Amilyen naivak a készítők, félő, megpróbálják.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s