Daredevil – Elkezdődött a 2. évad

Nem kezdett rosszul az évad, mégis kiszámíthatónak éreztem végig a nyitányt. És semmi köze ahhoz, hogy láttam az eddigi összes előzetest. Annyi képregényismeretem van, az nélkül is kitaláltam volna, mi folyik itt. Ügyesen felvették az előző évad szálait és szépen megalapoztak a kezdésnek. Nem akartak vacakolni a készítők, így egyes jeleneteket csapongónak éreztem, azért működtek, persze nem tettek akkora hatást rám, mint vártam. A cliffhanger gyatrasága más tészta.

bscap1714

Egyáltalán nem volt rosszabb a pilotnál. Inkább annyi mindent terveztek az évadban, inkább szépen egyenletesen elosztották, mint kötegbe zsúfolva kapnánk meg, így minden szálra sor kerül, mikor itt lesz az ideje. Attól még nem ugrott meg az akcióknál az adrenalinszintem. Belengte nagyon az első részekre jellemző séma, hiába történt benne egy s más, még nincs meg az a löket, amitől igazán ugranánk a folytatásra bármikor. Tény, lehetett volna még jobb az indítás, azért telhetetlenek se legyünk. Spoileresen folytatom.

bscap1713

Fisk uralma által elnyomott bandák nagy nehezen fellélegezhettek, hogy a Pokol konyhája felett esetleg ők vegyék át az irányítást, amit nem úszhattak meg szárazon. Míg Fenegyerek a pitiáner bűnözőket teszi helyre, addig más kicsit radikálisabban teszi az utcai tisztogatást. Ez ki másnak lenne, mint a Megtorlónak az ismérve. Ennyi után nem volt nehéz kitalálni, még a rész végén megütköznek. Ezt az egész kalamajkát direktebben is művelhették volna, tényleg legyen igazi feszültség a jelenetekben.

bscap1715

Az a fő probléma egyelőre. Valamit belengettek nekünk, ami nem fért a játékidőbe, az megkapta a snittvágást a végén, hogy az érdekesebb dolgokkal foglalkozzunk. Tavaly se a bunyók nyűgöztek le az első tizenhárom részben, hanem az igazán hatékony fordulatok, amik igazán kaotikussá tették a történetmesélést. Nem tudom, hogy fog ebben az évadban működni ez a showrunner váltás után, mivel a főellenség egyelőre arctalan (mint 1. évadban első pár részében), így várnunk kell, igazán felpörögjenek az események. Ezért a kezdés 7/10.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s