The Walking Dead 6×14 – Kitérő

Azt gondolnánk, az előző hetek után már kicsit nyugisabb részt kapunk. Dehogy. A készítők még mindig képesek tartani heti szinten azt a lendületet, amit korábban teljesen hiányoltam a sorozatból az utóbbi időben. És így már simán kivárjuk azt a két részt, ami még az évadból vissza van. A fináléban érezhetően még fokozni is fogják ezt tovább, hogy tényleg nyugtalanul várjuk az őszi visszatérést. Addig a kevésbé igénybe vett karakterek megkapják azon pár pillanatukat, amelyben kicsit kibontakozhatnak.

bscap1718

Az arányok jól el lettek osztva most is. Nem lehet okunk panaszra. Mindenki tiszta vizet önhetet a pohárba, akinek volt erre lehetősége. És legalább nem ragadnak meg azon a berögzült állapotban a mellékszereplők többsége, amiben eddig tengődtek. A jelenlegi helyzetben nem tehetik meg, mikor minden bokorból leselkedik a sarkukban járó veszély. Ezt elég jól kihasználták. Ki makacsabban, addig más a fejét is használta mellette. Van amire nem lesznek képesek úgysem felkészülni előre. Spoileresen folytatom.

bscap1716

Morgan nem igen tanult az előző hetekkel ezelőtti eseményekből, így épített egy cellát szépen, mintha megjavulnának azok a rács mögött, akik az életükre törnek. Ez múltkor se jött össze. Carol meg múltkori rész végén jutott arra az elhatározásra, ő inkább a saját útját járja, elege lett a vérontásból, akármennyire jól is csinálja. Azért a távozását nem tekinthetjük véglegesnek. Eugene-nak valami használható is kipattant a fejéből végre. Abraham csak a rész végére tekintette bajtársias fellépésűnek, mikor bekapott egy golyót.

bscap1717

Darylék meg a patika készletét ürítették ki. Végül a doktornő revelációját egy vessző szakította félbe. Ezt követően Negan újabb előőrse se állt tovább szilárd lábakon. Nagyon közel kerültünk a célegyeneshez, amitől már csak egy rész választ el, utána rimánkodhatunk, ne a veteránok közül hulljanak el jó páran. Az alexandriaiak úgyis töltelékként fogják végezni. Nagyon úgy tűnik. Kiszolgáltatottság elkerülése esélytelenek tűnik. Nagyon erre felé tendálnak az események és hosszú évek után gatyába lesz rázva végre a Walking Dead, van egy olyan sejtésem.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s