The 100 3×09 – Halott remény

Az évad első felébe igen pislákolt a történet. Most végre sikerült valami alapokra fektetni az eddigieket. És kicsit az írók is megemberelték magukat végre. Eddig is próbáltak változásokat beiktatni. Valahogy mégsem működtek. Nem érződtek a tétek, hiába terelték szorult helyzetbe a szereplőket, mindig valami olcsó húzással kivágták őket belőle, így az eddigiek nem tudtak olyan élménnyel szolgálni, mint az előző évadban. Kicsit sokáig tartott az út keresgélése, hogy valamilyen képet kialakíthassunk a szerteágazó események sorából.

bscap1724

A nagy kuszaság közben és a sok szál mellett nem lehetett érzékelni a lényeges lépések fontosságát. Az önös érdekek szem előtt tartásánál meg több kell egy ilyen sorozatnál mindenképpen. Amennyi lehetőség akad még ebben a felépített világban, annyira megcsorbítottnak érződött a szálak többsége részeken keresztül. Ezt kellene maga mögött hagyni az elmúlt 2 év fényében és valami fontosabbra összpontosítani, amely túl mutat minden alapvető szükségleten és tartalmassá változtatja a folyamatot. Spoileresen folytatom.

bscap1722

A Heda halálával új vezető választásán volt a sor, amit a jég népének vezetői berekesztettek és átvették a földiek klánjai felett a hatalmat. Megtudhattuk, a jelöltek közül egy kegyvesztetté vált és Lincoln tudhatja a tartózkodási helyét. Egy végső dördülés megakadályozta, hogy ezt az infót a megbízott Clarke megtudja. Talán Octavia lesz a válasz erre, aki a történtek után biztosan Pike vérét kívánja venni. Mindkét oldalon szökevényeké váltak az égiek utolsó reménységei, akik egy diktátort szolgálnak, az helyett, hogy fellázadnának ellene.

bscap1723

Az MI szál meg egyelőre nem haladt semmit, így találgathatunk, hogyan fogják a két pontját összekötni, amit a 3×07-ben felfedtek nekünk. Okosan ki lesznek a lapok játszva, igazi katartikus pillanatokban lehet a következő hetekben részünk és talán végre talpra áll ez a felemás évad.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s