The Walking Dead – Lezárult a 6. évad

Mennyire is vártuk már ezt a finálét és szép nagyott is koppantunk mindannyian. A nettó 1 óra nagy része felesleges időhúzásra ment el, hogy felvezessék a cliffhangert nekünk, amely ritka pocsék lett és már a kilencvenes években is vérciki lett volna, nem hogy manapság, mikor a merészség teszi sorsdöntővé, hogy tényleg az írók be mernek olyat vállalni, ami után biztos nem térünk magunkhoz. Itt egyáltalán nem sikerült okosan megoldani ezt. Inkább ment a ködösítés, hogy hátha ráharapunk. Ezt meg így lezárni felesleges volt.

bscap1725

Nem tudom, milyen reményeket fűzzek a következő évadhoz ezek után. Az alkotógárdát sürgősen ki kellene rúgni és rátermett embereket foglalkoztatni egy ilyen sorozatnál. Valószínű, ez nem fog megtörténni. Szívhatjuk a fogunkat, mennyire nincs ez jól előadva. Megfutamodni a célban, talán a legrosszabb az egészben. Jogosan felmerül, miért folytassuk ezek után? Egyelőre még nem fenem a kaszát. Viszont ősszel nem szedik ráncba a koncepciót, megfontolom ezt a döntést is. A csalódottság, kiábrándultság nem igazán a megfelelő szó ide. Inkább az érthetetlenség üti fel a fejét. Most ezt miért így kellett? Spoileresen folytatom.

bscap1726

Ez a többirányú blokádos marhaság, azt vártam volna, vezet valami igazán ütős kifejlett felé. Eugene búcsúja méltó lett volna, mégsem merték kiírni, ahogy Negan feltűnésével csupán az idegeinkkel játszottak, hogy végül ne kapjuk meg a katarzisadagunkat, hanem majd az évadnyitóban a végeredményt. Több szót ez a szál nem is érdemel. Morgan-Carol páros háza táján érdekesebb volt a két karakter viszonyulása a helyzetéhez. Előbbi végre belátta, nem lehet mindent diplomatikus úton megoldani. Míg utóbbi inkább vezekelni akart vétkeiért.

bscap1727

Ez a gond ezzel. Míg a csapat nagyját hiába tartotta gúzsban Jeffrey Dean Morgan teátrális előadása, addig a két teljesen más szemléletű karakter segítségben részesülése több muníciót tartogatott, mint egy szögesdróttal kivert baseball ütő. A zárópillanatig ott is meg volt a feszültség, viszont míg eljutottunk idáig, nagyon sétagalopp volt. A jutalomfalatot megtartották és így nem tudott jobb lenni összességében az évad második fele, mint az első, csupán egy nüansznyival. Tizenhat rész alapján pedig az évadra nem tudok 6/10-nél jobbat kiosztani. A képregény se tökéletes, viszont a csúcspontokon a tálalás durvább.

Reklámok

One thought on “The Walking Dead – Lezárult a 6. évad

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s