Once Upon a Time 5×16 – Kötelékek

Az új szál kibontakozásra várni kellett, végre a karakterek motivációi se legyenek egysíkúak. És mögé lássunk döntéseik miértjére. Nem tökéletes sorozat, maga a világ, amit felépített és évadról évadra egyre jobban kiterjeszt, így se érzem, minden szegmens megkapná a maga játékidejét. Igazát azon is múlik, úgymond LOST-osan melyik szereplő van éppen a középpontba helyezve. A színészi alakítások ugyanúgy meghatározzák egy-egy rész élvezhetőséget és nem az idegesítő szereplők magatehetetlen vívódásait kell néznünk.

bscap1731

Az alkotók akármennyit tanultak az évek során a hibáikból, még mindig nem képesek normális lezárást adni egy-egy nagyobb volumenű szálnak, közben a lehetőségek meg vannak és a kivitelezés évről évre szebb. Viszont, mikor egy jól elindított vonalat se szó, se beszéd elvágnak, nagyon el tudja venni a kedvünket a folytatástól. A tavaly őszi etap meg pont ezen vérzett el. Volt bőven benne potenciál, közben annyira összecsapottan fejezték be, hogy érződött az átgondolatlanság. Egy jó ötlet kikukázásánál nagyobb vétket egy sorozat írószobájában megtörténjen, nem ismerek egyáltalán. Spoileresen folytatom.

bscap1732

Mindenki kedvenc gonosza, Zelena végre kapott normális szerepet. Nem felejtették a kelléktárba, néha berakják háttérbe díszletként. A világtól való elhidegültségét remekül kihangsúlyozták és a mások felé való bizalmatlanságát Hádész fondorlatosan kihasználja. Már-már mi is elhisszük neki, nem akar többet, mint a boszorkány érzéseit viszonozni. Mind a ketten hasonló utat járnak be, mint Regina tette és ez ver kettejük közé igazán éket, hogy a bizalmatlanság és bizonytalanság mindvégig ott lebeg közöttük a levegőben. Ki fog kit átverni ezáltal.

bscap1733

Remélem, valami igazán ütős sztorit sikerül ebből kerekíteni. Ahogy várható volt, Belle is megtudta Rumple-ről az igazat és a helyzethez képes nagyon jól kezelte a dolgot. Nem ment át idegesítően pedánskodóba. Henry is lekötötte magát. Viszont megtanulhatná uralni végre a pennát. Abból egy igen ütős kifejletet lehetne kihozni. A rész duzzadt a végtelen lehetőségektől. Nehogy az legyen, megint nem váltanak be belőle semmit. Számomra a sokadszorra eljátszott boldog befejezésnél több kell, hogy utána egy újabb fenyegetés felborítsa azt. Ezzel meg teljesen megszakítják a történet folytonosságát.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s