The 100 3×10 – Nincs megváltás

Nem lassulnak az események. Tovább bonyolódik a rengeteg szálon futó évad. Volt a részben pár hülyeség. Cserébe akkora intenzitással haladt a cselekmény, hogy az utolsó percek igazi adrenalin bombaként robbantak. Végre tényleg arról szól az évad, amiről kell és körmöt rágva várhatjuk a jövő hetet. Azért kicsit szomorú is, az évad második feléig kellett várni, igazán beinduljon a gépezet. Viszont így folytatják, a végjátékhoz vezető út igen elsöprő lehet legvégül.

bscap1737

A szereplők élete fenekestül felfordult, ahogy az várható volt. Mikor ennyi minden zajlik egyszerre, akkor hajlamosak a készítők megfeledkezni, minden momentumot jól gondoljanak ki. Egyes húzások kapkodásnak is tűnhettek, közben örülhetünk, nem ragadtak le. Azért a biztonsági játék minimálisan felüti a fejét. Miként is fog az egész kicsúcsosodni, meglátjuk. Mivel tavalyi fináléval tényleg magasra rakták a lécet. Így bízunk benne, a folytatás se fog csalódást okozni. Spoileresen folytatom.

bscap1735

Jelenleg a szökevények szála nem volt igazán megtervezve, hogyan tovább, így random módon a sors kezükre játszotta Pike-ot, akiben Octavia is megmerítette volna a pengéjét. Maga az egész, megbeszélt hely csapda dolog annyira fájdalmasan klisés volt, hogy tényleg ellensúlyozni kellett ezt valahogy. Míg a földiek új vezetője beilleszkedéssel küszködött, addig Árkádiában történtek voltak a legérdekesebb. Főként Jaha, ahogy átvették a hatalmat a hely fölött.

bscap1734

A.L.I.E.-val radikális kezdeményezést indítottak, felhasználva eszközűként Raven-t, tényleg meg is valósítsák a terveiket és mindenki megkapja a chipjét a bázison. Mikor elfajult a helyzet, Jasper kiszabadította magát és maga mögött hagyta a meggyötört Raven-nel a helyet. Az éppen befutott Clarke belecsöppent az egészbe és láthatta, anyja se önmaga. Az A.I. szálat rendesen felturbózták nekünk. Gondolom a következő lépés a másik mesterséges entitás megszerzése lesz.

bscap1736

Nagyon padhelyzetbe kerül a maroknyi csapat, aminek a kulcsa talán pont Clarke keze közt nyugszik. Az egész bolygó lakosságának nagyobb problémája lesz, mikor A.L.I.E. fölénybe kerül és a háborúskodások, belső hatalmi harcok el fognak törpülni e mellett. És ezt a paklit okosan ki is kell játszani. Elvégre, az eddigi összes szál közül ez a legglobálisabb, amit végre elkezdtek kiaknázni. Így tovább.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s