Banshee – Elkezdődött a 4. évad

Mindenre számítottam a sorozat visszatérésénél, egyedül erre nem. Azért szokatlan (főként az utolsó évadnál) ez az adu kijátszása, mivel bőven lehetett volna bármilyen lapot kiteríteni. Ezt a húzást nagyon kevés sorozat tudta nagyon kihasználni. A Banshee-nek is az a nagy szerencséje a kezdéssel (ezt se fogjuk felmagasztalni), elég sok szálat zúdított ránk ezáltal. Az volt az egész felállás a baj, szokni kellett, ismét összeálljon a dolog. Úgy látszik vannak rossz szokások, amikkel az írók nem képesek szakítani. Most se volt ez másképp.

bscap1738

Ebben a vázolásban is látok opciót. Viszont az egész összegzése nem tett jót a felütés utáni végigvezetésnek. Egyes helyeken már szájbarágósnak éreztem néhány jelenetet. A játékidő alatt így se kaptunk maradéktalanul kifogásolhatatlan fejleményeket. Ugyanúgy félre mehetett volna az egész, ezt még korai volna megítélni. Maga az egész húzás nem váltott ki osztatlan figyelmet, rosszabbul is elsülhetett volna. Egy túl direkt kezdés se lett volna az igazi. Alapkőnek elmegy, továbbiakban minőségileg felfelé haladunk. Spoileresen folytatom.

bscap1739

Hát igen… az időugrás, amely két évet flashback-kel próbált összerakni. Ezzel meg pont a dinamikai egyensúly borult fel teljesen a történetben. A sorozatgyilkosos szálat remélem hamar lezárják (legalábbis háttérbe szorítják) és Hood dilemmájával se fogják az egész évadot kitölteni. Rebecca halálát annyival tudom be, nem volt több a karakterbe és kész. Proctor viszont politikai babérokra tőrt kereskedelmi üzelmei mellett. Remélem nem játsszák végig ismét azt az érzelmi hullámvasutat vele, mint az anyja esetében tavaly.

bscap1740

Lotus legalább a seriff. Lucas inkognitóját se húzzák tovább. Carrie önbíráskodó igazságosztó lett. Sugar maradt a régi. Job-bal meg mi történt, az évad közepéig zárják le, az istenít. Túl sok mindent kell a maradék hét részben így is elvarrni. A többit meg úgyis kénytelenek szellőzni hagyni a készítők. Elvégre az ő döntésük volt, ne tovább. Így meg egy csomó minden kiaknázatlan maradt. Bunker viszálya meg remélem egy mellékszál lesz, amihez valami nagyobb dolgot kapcsolnak majd. Ennyi mindenből lehet szemezni. Attól tartok, a 2. évad hibájába csúszik az egész. Meglátjuk. A kezdés 6,5/10 részemről.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s