Banshee 4×02 – Elégtétel

Ezt éreztem a második rész nézése közben. A változtatások ellenére tudják az alkotók, merre akarják kifuttatni végül az évadot. Egy fokkal jobb fénybe feltüntetve a folytatást. Még mindig kellően jól nyúlnak az arányokhoz és pár élvezhető testközeli összecsapást is képesek voltak nyújtani számunkra, amelyben igazán erős a sorozat. És a történet is elkezdett végre kibontakozni, egyáltalán nem húzva el fölöslegesen a fontos lépéseket, amiknek a halogatása vétek lett volna.

bscap1744

Az idősíkokkal való játszadozással még mindig képesek némi plusszal szolgálni, tényleg képes hozzátenni az eddigi dolgokhoz annyit, ne váljon felesleges időhúzássá. A ponyva jelleg még mindig a légmérvadóbb. Mikor erőszakról és vérről van szó, a Banshee nem fogja vissza magát. Idén az első sorozat, amely nyújthat bőven emlékezetes pillanatot. Erre viszont már ki voltunk éhezve. Lássunk valami ízelítőt, mégis mit is kell várnunk a maradék részektől végül, az még időben kiderül. Várom a fejleményeket. Spoileresen folytatom.

bscap1745

Rebecca még összefutott a rejtőzködő Hood-dal. Vélhetően bácsikája nyomást gyakorolt a lányra, ami végzete felé sodorta, hogy egy sorozatgyilkos áldozata lett. És a remete életvitelből visszatért ex-seriff is ez révén a gyanú árnyékába keveredett. Ahogy azt is megtudhattuk, lánya is meglátogatta legalább egyszer. Próbálják az írók ezt a nyomozást komplexebbé tenni, mint amit takar szerintem. A megoldás kulcsa nem lehet annyira elérhetetlen.

bscap1746

Proctor tovább folytatja illegális tevékenységeit, közben a lobbanékonyabb Bunker tesóval is körtáncot jár. Kettőjük kapcsolatáról még van mit megtudni. Mikor megkapta az újabb infót a jobbik Bunkertől, legalább Carrie helyre tette a mocskos producert (rendőrök helyett is), aki kihasználja a naiv lányokat. Legalább a kishalak kicsit szívnak. Más kérdés, a polgármester mikor fog?

bscap1747

És az egyik legnagyobb pozitívum nálam a résztől, hogy végre megtudtuk, Job életben van. Kár lett volna ezt tovább húzni. Más dolog, mikor jut a felszabadítani vágyó társasság tudomására mindez. Puskapor van itt bőven. A hordók szépen sorban robbanni fognak (reméljük) a következő részekben. Van már okunk bizakodni (legalábbis részemről) egy 7/10-et erre a részre adni lehessen bátran.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s