Daredevil – A 2. évad

Amennyire bejött az első évad, úgy éreztem visszalépésnek az ideit. Hiányzott az igazi fenyegetettség érzete az idei etapból. Több szálat próbáltak felvezetni, mégsem működött a többsége. Nem igazán sikerült egy egyenletes átkötést létrehozni közöttük. Míg, ami talán az egyetlen pozitívum, a legképregényhűbb Megtorlót sikerült felmutatni, konkrét paneleket is átemelve a képregényekből. Jon Bernthal jó választásnak bizonyult a szerepre. Megérdemelne a karakter egy önálló sorozatot.

bscap1756

De valahogy ennél az évadnál az egész történetvezetés nem vált egységesé. Az utolsó két rész okozta a legnagyobb csalódást. Nem igazán érződött a csúcspont sehol. A kellő átfedés hiányzott, amellyel igazán működhettek volna a jelenetek. Az akciók nagyja se nyűgözött le igazán. Ami egészben tarthatta volna az évadot, az az erő lassan elpárolgott és semmi olyat nem tudott adni összességében, mint tavaly. Sok minden ment az élmény rovására. Közben megoldható lett volna, rendesen fel vannak fűzve a szálak, így meg végére egyre inkább klisésre sikeredtek egyes húzások. Spoileresen folytatom.

bscap1757

Első szakaszban Frank Castle módszereit ismerhettük meg. Nem kapott el a hév az ő jelenetei kapcsán se. Egyedül a 2×03-as lépcsőházas összecsapás volt elfogadható. Utána behozták a képbe Elektrát és az arctalan gonoszként feltűnő Kezet. A leggyengébb vonala volt az évadnak, ahogy a bérgyilkosnő múltját és az ősi szervezethez való fűzése kiütötték egymást. A Megtorló tárgyalása se volt valami érdekes számomra. Az évad közepén Fisk behozása pár részre még tartogathatott volna valami érdekességet. Viszont ez a szál is elhalt szépen.

bscap1758

Jelentéktelen szereplők hullottak bőven, mégsem volt mérvadó az ő áldozatuk. Súlytalannak éreztem a mészárlásokat végig. Még Elektra halálának se volt igazán tétje. Foggy szétmenése Murdock-kal is várható lépés volt, viszont Karen szerepe még lehetett volna érdekes az ügyben, viszont azt is egy újságírói szegmensbe vitték, ezután a vak ügyvéd bevallja  végül neki titkát. Nonszensz. Ennek ellenére várom a folytatást, mivel lehet még mit kihozni az egészből egy összeszedettebb, átgondoltabb évadban, nem ilyen szétziláltban, mint ez volt. Részemről az idei 13 rész nem hozott 6,5/10-nél jobb átlagot.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s