Game of Thrones – Elkezdődött a 6. évad

Bő egy év után teljesen új lappal nyitott a Trónok harca világa. Maguk mögött hagytuk az eddig elkészült öt kötetet és a sorozat végre elindulhatott a saját útját. Először nem kellett könyves spoilerektől tartanunk a szünet alatt, így még halvány fogalma se lehetett senkinek, hogyan is fog folytatódni a történet. És ennél nagyobb pozitívumot nem igazán tudok elképzelni. A mozgóképes produkció írói sikeresen vették az önállósulás felé tartó út első akadályát és nagyon jól megalapoztak ennek az új szituációnak.

bscap1764

Rengeteg szál maradt függőben a tavalyi fináléban, amelyeknek fel kellett venni a fonalát. Ezt tökéletesen megoldották. Bizakodva állok elébe az új évadnak. Várhatóan a felesleges üresjáratok is eltűnnek végre, amit a regények alapjába véve magukba hordoztak. Ezért is lelkesedéssel várom a következő részeket. Ügyesen bizonytalanságba tartva továbbra is minket, hogy tovább találgassunk a szereplők további sorsáról. Ki éri meg vajon ennek a kilátástalan helyzetnek a végét biztosan.

bscap1760

Mostanra sok szörnyűségen mentek át a karakterek egytől egyig. Így mindegyiküknek megismerhettük egy olyan oldalát, amit a felvett álarc eddig teljesen eltakart. Viszont teljesen le lettek meztelenítve, hogy lelkük igazi mélyére láthassunk, valójában milyen szándék rejlik legbelül. Milyen emberek is ők valójában. Azt váltig állíthatjuk, a szürke karakterek kigyomlálásra kerültek és az újabb szereplők is remekül helyt álltak. Valahogy így képzelek el egy évadnyitót. Sokat ad, mégis teret ad a misztikum számára is. Spoileresen folytatom.

bscap1762

Havas Jon halott. Davos és kis csapata meg őrzi a testét az árulóktól megvédve akár élete árán is. És Melisandre-ről is megtudhattuk, nem olyan örökifjú, mint gondolnánk. Csupán a látszat. Egy megkeseredett öregasszony valójában, aki elvesztette minden uralkodói befolyását, viszont valódi hatalmát még nem teljesítette ki. Sansáék menekülése volt céltalan. Várható volt a megmentése. Theon talán jelképesen visszaszerezheti, amit el vettek tőle. Ramsay viszont aggódhat a pozíciójáért. Apja talán nem egy Tywin, viszont megtudja szorongatni fattyát, nem jár az sikerrel felessége visszaszerzésében.

bscap1763

Királyvárat a gyász újabb hulláma sújtja. Margaery válaszút előtt áll, míg Cercei újabb leckét kapott lánya halálának értesülésével. Egy valamije maradt. Egy megértő, rendes bátyja, akit meg sem érdemel igazán. Azt gondolnánk, magunk mögött hagytuk ez után Dorne-t végleg. Tévedés. Még mindig a legidegesítőbb és jelentéktelenebb szereplők ott tartózkodnak. Az uralkodó elleni puccs elég szánalmas volt. Nagyon remélem hosszabb játékidőt nem fog továbbra se kapni ez a szál heti adagokban.

bscap1759

Meereen népének megítélése még mindig változatlan. Továbbra is az uralkodó vesztét akarják. A kikötői állapotok a Főveréb lázadására emlékeztetnek. Egyelőre a válságos helyzetre nem kaptunk megoldást. Tyrion és Varys dialógusai azért valamennyire szarkasztikusan hatottak a jelenlegi állapotukra. Jorah úrnője nyomába szegődött, miközben saját végzetével is küszködik. A dothrakiak nyomvonalán haladnak, míg khaleesi saját sorsára hagyottan az idők végzetéig tartó nyomorúság felé tart.

bscap1761

Arya vakon kapja a további felkészítéseket új életére, talán egyszer méltóvá válik arra a kegyességre, mellyel visszaélt és büntetést vont maga után. Minden fontosabb függőbe maradt történetszálból kaptunk egy szeletet, amelyen elindulhatunk és a kicsinyes háborúskodás előbb utóbb Észak falain túlra tereli mindenki figyelmét, hogy valami nagyon nincs rendben. A tudatlanság a Hét Királyság minden ott élő tagjára könnyen végzetes lehet. Havas Jon végig egy tettem marad vagy visszatér egy egészen más lényként, homály fedi. Addig viszont szövődnek erről a teóriák. Okosak lesznek a sorozat írói, ezt a koncepciót teljesen más mederbe terelik. Kezdéssel elégedett vagyok. Egy 7/10 részemről.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s