Banshee 4×04 – Tévút

Az évad felénél tartunk és Carrie akcióin kívül vánszorog a történet, mindez egy bizonyos szál erőltetése miatt, amely rendkívül klisébe hajló. Semmi eredetiséget nem tud nyújtani. A heti flashback adag se adott jottányit se a részhez. Eddig elég gyengén domborít a Banshee, figyelembe véve, négy rész és az egésznek vége. Ahhoz képes jóformán semmit se használtak ki a feldobott, használható ötletekből, így meg kezd elbizonytalanítani az egész. És sajnos ez a nem remekelés nem egyedi esett.

bscap1765

Nincseneky meg a konkrét motívációi valahogy idén a karaktereknek. Tengődnek hétről hétre és senkinél nem látok semmi érdemi előrelépést, amivel konstatálhatnám, itt lesz valami igazán értékelhető esemény, amitől visszazökken a kerékvágásba a sorozat. Valahogy az üresjáratok hagyásához kevés az idő, ami egyre fogy. Inkább egy feszesebb és visszafordíthatatlan helyzet felé sodorták volna a tavaly felvázolt helyzeteket, rendesen felrázva az eseményeket. Inkább megy a picsi-pacsizás, amit nem igazán díjazok. Spoileresen folytatom.

bscap1766

Eliza Dushku-t nagy nehezen behozták a nyomozásba és próbálták a végére abba az irányba terelni a dolgot, végül ledobja a textilt, ami el lesz valószínűleg alibizve, mi ezt miért nem fogjuk látni. Jelenleg ez a gondolat jobban izgat, mint a sorozatgyilkosos szál, amit mintha a Hannibalból nyúltak volna, megszórva némi szektás fétissel. Ez a vonal teljesen meddő utakon jár. Még Rebecca szála se tudott most semmit adni az egészhez. Inkább hanyagolják az egész ügyet. Ne a fináléig húzzák.

bscap1767

Unokahúga révén Proctort is próbálják kötni a dologhoz. Carrie most kicsit betartott neki, meg a házas Bunker tesónak, akinél amúgy is kicsit kavarog a levegő családnézőt követően. Job meg talpra fog egyáltalán állni annyira lelkileg vajon a sorozat befejeztéig, valami hasznát is tudják venni az írók? Egész évad szellemképek üldözésével telik, minthogy egy ütős lezárást készítenének elő számunkra. Így meg nem vagyok túlzottan kibékülve ezzel a mondvacsinált megoldással.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s