Star Wars Rebels – 2. évad

Nem volt tökéletes évad, mégis akadtak részek, amelyeket önmagukban is elnézegettem, azért a főszállal foglalkozhattak volna kicsivel többet. A Star Wars univerzumot szép lassan tágítja a sorozat és szépen összeköti a három trilógiát, kitöltve a fekete lyukakat. Azért mégis csalódás kissé, ahogy a finálé se volt az igazi. Olyan, mintha a készítők mindent egy lapra tettek volna fel, ami egy nagy félrevezetés volt részükről. Megalapoztak egy ígéretes harmadik évadnak, kérdés, képesek lesznek ezzel élni is.

bscap1769

Az ígéreteket nem igazán képesek úgy beváltani, ahogy várnánk. Felüti itt is a fejét a Clone Wars szindróma, viszont nem minden részben erőltetik bele az ellenséggel való összecsapást. Az ütőkártyák még sincsenek okosan kihasználva. Meglépnek valamit vagy nem, már abban se lehetünk biztosak. Abban azért reménykedek, összeszedik magukat végre rendesen és kanyarítanak egy normális évadot. Nem pedig egy újabb hat éven át tartó tengődés részesei leszünk ismét. Sajnos, benne van ez a pakliban, ami kiábrándítóan tud hatni. Spoileresen folytatom.

bscap1768

A különböző lények és bolygók közötti felderítések mellett azért kaptunk a Köztársaság múltjáról is valamit. És az ismert szereplők is visszatértek egy-egy rész erejéig, mégis ezt a lázadást elég háttérbe szorítottnak éreztem végig. Főleg az évad második felében. Hiába segített Leila vagy Yoda, igazán érdemi szerepet nem kaptak az évadban. Ashoka is nagyon takarék lángon éget. A főszál átívelésein kívül igazán nem szerepelt. Nem merték megmutatni nekünk az ellenállás szervezkedésének részleteit. A Rogue One után talán okosabbak leszünk.

bscap1771

Önmagában is saját úton kellene haladni a történetnek és a Birodalom övezte veszélyérzettel igazán átitathatnák a részeket. Az igazi kockázatvállalás egyáltalán nincs jelen, helyette a szokásos valamilyen bajba kerülnek a szereplők, amit persze mindig megúsznak. Mégse panaszkodjunk, kaptunk betekintést egy Jedi és Sith templomba egyaránt. És még ráadásul Darth Maul-t is visszahozták, aki továbbra se képes a kompromisszumokra, önös érdekei felülkerekednek rajta, így persze mindig elbukik. Csoda, hogy még egyáltalán él.

bscap1770

Amit meg vártunk, talán a legerősebb jelenetsor volt az egész évadban. Vader és Ashoka összeeresztése, amiből nem igazán tudtuk meg semmit, mi lett a végső összecsapásuk kimenetele, mivel csak az egykori Anakin kikecmergését láthattuk a szentély romjai közül. Ezra sötét oldalra való átkerülésének eshetősége a levegőben lógva lettek hagyva. Attól tartok, megint lerendezik az egészet egy dupla részben és mehetnek tovább a megszokott kerékvágás, minden egységességet mellőzve az évadból. Az inkvizítorok halála meg elég önismétlés volt.

bscap1772

Nem igazán tudtak semmi olyat kihozni az évadból, ami értékelhető lett volna. Voltak jó pillanatok, ahogy rosszak is. Maga a sorozat meg egyelőre képtelen felnőni az elvárásokhoz. Így viszont nem várok túl sok biztató dolgok a jövőben. Valószínűleg a Rebels-t is végig fogom nézni, viszont ugyanazok a gyermekbetegségek kezdik jellemezni, mint az elődjét, nem túl jó előjel. Az évadra egy 6/10-nél jobbat nem tudok adni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s