Game of Thrones 6×02 – Áldozathozatal

A fantasy világ minden szegmense lassan átrendeződik és elindulhat egy olyan irányba, mely teljesen új lehetőségekkel kecsegtethet mindenki számára. A szálak többségét még egyelőre nem igazán nevezném érdekfeszítőnek. Valamilyen módon kiforrjanak, arra viszont várni kell még egy darabon. Mivel ez a folyamat nem egyik hétről a másikra fog teljessé válni. Így az e heti részt kevésbé is éreztem érdekesnek, mint az előző, azért vannak fejlemények, amik további figyelmet érdemelnek.

bscap1773

Ahhoz képest, az évek során jelentősen megritkult a gárda, még mindig van bőven olyan vonulat, amivel külön is muszáj foglalkozni. És az elfeledettnek hit szereplőket is ideje újra előszedni, mivel az ő történetük se ért még véget. Ezt bizonyára a könyveket olvasók szintén el tudják helyezni. Maga az egész elmesélése szépen eredményre vezethet, ahogy az önállósulást követő szárnypróbálgatások után a nagyobb volumenű események is helyt kaphatnak majd esetleg az évad során. Spoileresen folytatom.

bscap1774

Ahogy várható volt, Bran múltba révedésével indult a rész, hogy a felmenők gyerekkorába is visszatekintsünk kicsit. Így Hodor egykori személyiségszilánkjából is kaphattunk valamit, mikor még Wylis-nek hívták. A Falon a lázadó Éjjeli Őrség tagjait a vadak gyorsan leverték. Okozva számukra némi fejtörést. Addig Davos embereivel védte Havas Jon, akinek elkerülhetetlen feltámasztásának gondolatával tovább nem játszottak. Maga Vörös Papnő beavatkozását túl letisztultnak is éreztem.

bscap1776

A szorult helyzetbe került Ramsay, gondolt egyet és egyből változtatott sorsán és az utódlás problémáit is megoldotta egyben. Joffrey-val ellentétben vannak ambíciói, amely kegyetlensége mellett igazán veszélyessé teszi. Theon hazatérésének elhangzására a Vas-szigetekre is visszatértünk hosszú szünet után, ahol szintén egy fiatalabb trónkövetelő cselekedett elsőként. Addig Királyvárban a verebeket még senki se pucolta ki, úgy látszik, Jaime-re vár ez a feladat.

bscap1775

Tyronék viszont szállították a heti humoradagot ismét. A sárkányok lánctalanítása csekély előrelépés, viszont a nép lecsillapítása még odébb van. Nagyjából mindenhol megtörtént egy vezetőváltás a múlt évad óta. Most ott is meglépték ezt, ahol még eddig nem következett be. A sok önös érdek később visszájára fog elsülni, mivel a tél közeleg. És tavaly óta már pontosan tudjuk, ez mit jelent.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s