Banshee 4×05 – Ébredések

Az évad elbagatellizált első fele után összeszedettebb rész volt a mostani. És az eddig összekötegelt történetszálakkal is kezdtek végre valamit. A flashbackek is tudtak minimálisan adni valami. Az előzőek után először látok bizakodásra okot, sikerül normálisan lezárni végül a sorozatot. Más kérdés, mennyire fog felfelé ívelni a maradék három részben. Erről a pontról sikerül ügyesen levezetni a szálakat, szívesen fogunk visszaemlékezni Banshee városára. Ellenpéldák is akadnak bőven az elmúlt évekből bőven. Remélhetőleg most már ezeket az akadályokat elkerülik.

bscap1779

Egyenletes elosztották most a szereplők között a játékidőt. Így azokkal a dolgokkal nem foglalkoztak annyit, amik kissé lehúzták eddig az összképet. És a brutalitás mellett némi humort is sikerül végre csempészni a jelenetekben. Közben, maga a folyamat elindítása már tavalyi fináléban megkezdődött. Eleve nem  kezelték helyén a dolgokat az idei részek nagyjában és ezzel tényleg pont abból a szegmenséből vettek ki a történetnek, ami az egyik meghatározó mozgatórugója. Spoileresen folytatom.

bscap1778

Proctor újabb gyászából ismét visszatért. Családját megleckéztette és közös ügyletei a neonácikkal Calvin gyomrát kissé megfeküdte, azért egy kis elmebajért neki se kell a szomszédba mennie, elég a zárójelenetre gondolni. Bunker meg egyre kevésbé hisz a Testvériséggel szembe a törvényen módszerekkel való végrehajtásban. Job ismét lábra kezd állni, ahogy a nyomozás se vitték legalább túlzásba. Dawson ügynök meg az egész munkáját elég kedvtelés szerűen végzi.

bscap1777

Hood-nál szinte mindenki kihúzta kissé a gyufát. Azért törekszik a békés megoldásra, ahol éppen lehetséges, az nem jelenti, takaréklángra kapcsolt. Még lesz része nagy leszámolásokban a hátra lévő időben, nagyon reméljük. Addig meglátjuk, mire jutnak az írók azzal a papírmunkával, amiből összerakják a maradék részeket. Attól tartok, akármilyen jól sikerül a lezárás, az évad átlagot nem fogja az egekbe tolni már.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s