Person of Interest – Elkezdődött az 5. évad

Egy éves böjtöt kellett kibírnunk az egyik legjobb high-tech sci-fi sorozat nélkül, végül megkapjuk az utolsó évadot, amelyből a jövő héttől két részt élvezhettünk hetente, hogy jövő hónapba végleg elbúcsúzzunk a kis segítő csapattól. Igen intenzíven kezdett az évad. Szabályosan tomboltam a cold open alatt. Ezután is végig sikeresen lekötötték a figyelmemet. A legjobban mégis az akciókat élveztem és szinte tökéletes alapozást kaptunk a folytatáshoz, így biztos nem fogjuk félre tenni a maradék 12 részt sem.

bscap1780

Igencsak a főszálon és a cliffhanger feloldásán volt a hangsúly, mellette kapjunk némi moralizációt is, hogyan jutnak egy bizonyos pontra a szereplők, ahonnan nincs már visszaút. Igen baljóslatú volt már maga a kezdés is, azért a humort se mellőzték pár jelenetből. A feszült pillanatok mellett ezek is remekül megfértek. Az igazi érdekességet a további történetszálak kibontása tartogatja, amire még egyelőre nem volt igazán lehetőség. Várhatóan arra is hamarosan sort kerítenek. Spoileresen folytatom.

bscap1782

A nyitányból Root jeleneteit élveztem a legjobban. Még egy szeletet megismerhettünk a múltjából is. Közben a Szamaritánus célkeresztjébe került Fusco is. Reese pillanatai se voltak rosszak, viszont a géppel való bénázás annyira nem jött be, amíg nagy nehezen felállították a rendszert. A konzolos ötlet viszont tetszett. Míg hőseinkkel foglalkoztak, a másik oldal nem igazán kapott reflektorfényt egyelőre. Viszont a fenyegetettség érzete végig ott lebegett a levegőben.

bscap1781

Az elmúlt évadok indításához képes egy összeszedettebb kezdést kaptunk, nem is volt hibátlan, elég feszes és szórakoztató volt és a flashbackek is elég szépen hozzáadtak az élményhez és maga a múltba révedés klasszikusabb megoldása is kifejezetten kecsegtetően hatott, szépen adagolva a tartalmat is az üldözések mellett. Így elég szépen teljesített az első negyven perc. Remélem, ezek után csak jobb lesz és a szérializáltság már a sorozat végéig ki fog tartani, bízzunk benne. Részemről a bemelegítő kör egy 7,5/10-ez hozott.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s