Rejtélyek városkája (Gravity Falls)

Eleve nem vagyok híve a minimál animációval operáló rajzfilmsorozatoknak, mivel a többségük nem a tartalmas szórakozás nyújtásáról híres. Viszont akadnak kivételek. A Disney azon kevesek csatorna kevese, ahol fentartással kezelem ezt a stílust. Ezt a sorozatot is a jó ajánlásokat követően kezdtem csak el. Egy nyári kaland, egy felnövéstörténet, melyet megfűszereztek bőségesen misztikummal és rejtéllyel. És az átívelő szál szintén ráerősít a magukban is abszurd jelenségek megismerése mellett.

Gravity Falls 1

Egy fiú-lány ikertestvérpár, Dipper és Mabel egy különös városkába érkezik, meglátogassák rég látott Stan nagybácsikájukat. A részek alatt megismerkedhetünk különös lényekkel, különféle természetfeletti jelenségekkel. És végig érezzük, itt többről van szó, mint elsőre látszik. A szálak fokozatos kibontakozása és kifuttatás kerek két évadban zajlik. Olyan utalások vannak az egész sorozatban, amelyek később nyernek jelentőséget. Pont ez a sokrétegűsége viszi el a történetet.

Gravity Falls 2

A városban élőkről is elég sokat megtudunk, még a múltjuk se marad rejtve előttünk. Az egészet meg egy kaotikus film hosszúságú fináléval teszi teljessé. A rengeteg egyedi mellékszereplőt is nagyon jól mozgatják és a köréjük épített jelenetek is egész jól megállják a helyüket. Látszólag könnyed, mégis rendkívül mély történet kerül elmesélésre. Kiegészülve azzal a mértékű kreativitással, amely tényleg egy olyan hangulatot teremt, amely nem szokványos. Folyamatosan bővül a világ, mégsem érzem, végül teljes mértékbe koherensé válna, talán az összkép nálam ezért is 7/10-nél nem több. Viszont ez is szép teljesítmény.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s