Game of Thrones 6×03 – Új ösvényen

Az évadnyitó óta fokozatosan kezd letörni az évaddal kapcsolatban a lelkesedésem, míg eljutunk A-ból B pontba. Egyre több figyelmet kapnak a mellékszálak, amelyek el mennek egymás mellett. Remélhetőleg az átfedés még idén normalizálódik. Az önállóan vitt karaktersorsok nem igazán tudnak lesújtó helyzettel szolgálni, inkább egy átmeneti állapotról árulkodnak és a változások szele se kavar egyelőre nagy vihart. Közben a történetmesélésbe beleférne, valami igazán érdekes momentumot lássunk.

bscap1783

Amígra összegereblyézésre kerül az egész, magam se tudom elképzelni, miként válik ez egy kiforrott dologgá, egyelőre. Legalább a háttérsztorik megszelőetetését ügyesen megoldják. Azért a többi oldalról is szeretnénk valami olyasmit megtudni, ami adhat valami pluszt az eddigi világhoz. Ez viszont jelenleg kivitelezhetetlenek tűnik, ennyi mindent akarnak valamilyen úton-módon rezignálni számunkra. És közben jó pár kérdést is még a levegőbe hagyva szintén. Spoileresen folytatom.

bscap1784

Havas Jon láthatóan megmaradt hasonlóan érzékeny lelkületűnek a feltámadás után, ez döntésein is érződik. Addig Ramsay kapott híreket Északról, hogy a kis stációja veszélybe kerülhet, így Rickon Stark is a képbe került. Közben Arya is visszanyerte a látását (már ideje volt). És Sam szintén megkapta a kis szálát. Bran meg jelenleg apja múltjából kívánna megtudni minél többet. Meereen-ben Varys próbálja a lázadók kilétét kideríteni, addig Tyron Missandei-t és a makulátlan vezért, nulla sikerrel. A párosuk szétválasztása nem volt jó döntés.

bscap1785

Viszont a kismadarak nem csak Meereen-be kezdtek el csicseregni, hanem Királyváron és hamarosan lehet egész Westeros-ban fognak Cersei jóvoltából. Az idei évadból Kisujj viszont kitüntettet hiányzó egyelőre. Még Tommen a Főverébbel is kapott külön jelenetet. Dany meg bekerült a többi megözvegyült khaleesi közé. Az egésszel összességében az a gond, egymás mellett elmennek a szereplők és bízok benne ez változni fog mihamarabb. Hiába hullott el annyi szereplő az évadok alatt, még sincs meg a karizmatikus szegmensből az utánpótlás. Amíg az új feleket felépítik rendesen, el fog telni egy kis idő még.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s