Person of Interest 5×02 – Rezurrekció

A South Park kapcsán jutott eszembe ez az elmés címadás, amely tökéletesen illett erre a részre. A következő is már elérhető, viszont most csak a másodikkal fogok foglalkozni. Nem tudom, még hányan emlékeznek a sorozat zseniális promójára. Okosan felhasználták ezt a szöszenettet. Valakinek nem lett volna tiszta a látható technikai anomália oka, itt viccesen elmagyarázzák. Most a humort se kellett mellőznünk, mellette a komolyabb pillanatok tökéletesen elfértek ebben az átvezető részben.

bscap1789

A helyzetet elég ötletesen megoldották a készítők. Kellett kis kikacsintás a nézőknek, hogy ismét belerázódhassunk a menetbe. A folytatásba remélem már a többi nézőpont is helyt fog kapni a palettán. Az évadnyitó nagyjából felvázolta a helyzetet. Egyértelmű volt, mivel is fognak következő lépésben foglalkozni. Ezt az akadályt is remekül vették. Viszont innentől szeretnék belemélyedni igazán a dolgok sűrűjébe, amely az igazi lételeme a sorozatnak, ami nélkül nem működhet. Jöhetnek a számok, azért a fő vonalra is koncentráljanak. Spoileresen folytatom.

bscap1791

A megpróbáltatások után várható volt, nem lesz döccenőmentes a gép újraindítása. A program  meghibásodását ki kellett javítani, miközben realtime-ban élte meg az MI a teljes időintervallumot. És az egész csapatot ellenségnek tekintette. Míg Finch-et Root-tal tartotta sakkban, addig Reese egy ráküldött bérgyilkossal találta magát szemben. Egyedül Fusco-nak sikerült valami járandósággal elintéznie a munkát. Míg az első egy előadás volt, addig a második már valódi vészhelyzetnek bizonyult.

bscap1790

Bebizonyosodott, más kezekben a Gép is hasonlóan kifordított tematikával működne, mint a Szamaritánus. Egyelőre nem tudni, mi lesz a kimenetele a történetnek. Az még odébb van. Ideje Shaw-t visszahozni. Nem akarok újabb felesleges részeket a keresésével töltve látni. Tavaly volt ebből bőven részem. Le is rontotta az évadátlagot ez a húzás. Idén megembereltebb lépéseket akarok látni. Meglátjuk, mennyire lesznek képesek tartani magukat ehhez az írók.

Hozzászólás