Game of Thrones 6×04 – Szövetségek

A héten végre elkezdtem érezni, valamerre elindultak a szálak. Minden helyszínen érdekes fejleményeknek lehettünk tanúi. A karakterek végre megcsillanthatták erényeiket, amitől igazán működőképes tud lenni a sorozat. A párbeszédek nagyját élvezettel követtem végig. És az erődemonstráció megint megfelelő kezekbe kezd összegyűlni. A különféle nézetek és látásmódok olykor érdekes kompromisszumokkal járhatnak. Ki hogyan oldja meg az adott helyzetet és emelkedik felül a korlátokon.

bscap1795

Minden férfi mögött ott egy erős nő. Erre a részre ez hatványozottan igaz volt. A gyengébbik nem képviselői is elég karizmával bírnak és azok is kezdnek ráérezni a gyeplő szorítására, akik előtte elég elesettnek tűntek azelőtt. Lassan mindenki képes lesz a saját lábán megállni és meghozni a maga döntéseit. Ezzel a fajta céltudatossággal meg igazi fegyvert kovácsolhatnak az ellenálló erőkkel szembe. Főleg ezt még a sárkány lehelete is megedzi. Az évadban eddig ez a rész jött be a legjobban és várom, mit hoznak ki a folytatásban. Spoileresen folytatom.

bscap1794

Sansa megérkezett a Falhoz és Havas Jon-t igyekezett rábírni foglalja vissza az otthonukat a Boltonoktól. Még kissé fölénybe is vannak, azt hiszem hamarosan kapnak egy kis segítséget Kisujjtól. Deresből érkezett levél után az ügy sürgetőbbé válik. Davos és a vörös papnő némi súrlódásba került Brienne-nel. Közben Ramsay ismét megmutatta, mennyire gátlástalan tud lenni. Osha elintézése úgymond egy szükséges lépés volt, hogy tényleg legyen továbbra is utálnunk a fattyút. Más kérdés, megússza-e vajon a legkisebbik Stark élve az elkövetkező csatát?

bscap1796

Királyvárba meg a veréb probléma lassan megoldódik. Cersei és Olenna megegyezett a tartatatlan válságos helyzet felszámolásában és fivére érdekében áldozatot kívánni hozó Margaery kiszabadításának érdekébe. Ez hiányzott, végre a Lannister-ek és a Tyrell-ek elássák a csatabárdot egymás között egy időre. Főveréb meg elböfögte saját vétkeit, amikért végül vezekelt. Addig a westeros-i hírek nem jutnak a fülükbe, majd Észak kicsit megerősödik, biztos a külső eseményekre is fel fogják kapni a fejüket. Közben Theon visszatért a Vas-szigetre húgához, hogy támogassa megválasztását, amíg saját útját keresi.

bscap1797

Meereen-ben Tyrion elkezdte a köztisztelet alapköveit lerakni, ami egy hosszú folyamat, amíg az előkelő előljárókat és a rabszolgaságból felszabadított népet megbékélteti. Míg kérdőre vonták a Szürke Féreget és Missandei-t, ilyen emberek mellett kiáll. Addig Jorah és Dario megtalálta a dothrakiak városát és a véletlenek úgy hozták, Danearys is az útjukba akadjon és szembe szálljon a vezetőkkel, kiiktatva azt, ismét eljátssza az első évados zárójelenetét, mikor mindenfelől tisztelet övezi.

bscap1798

A szembetűnő hibái ellenére egész élvezetesnek találtam a történteket és továbbiakban is várok hasonló meghatározó momentumokat, hogy az idei évad felérhessen a tavalyi fényéhez. A későbbi történéseket befolyásoló események igazán érdekelnek, mivel az évek során annyiszor átrendeződtek az erőviszonyok, lassan fogalmunk sincs, kinek a kezében fog legvégül landolni a gyeplő.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s