Once Upon a Time – Lezárult az 5. évad

Egyre többször megfordul a fejemben, miért is nézem igazából még ezt a sorozatot? Rengeteg remek ötletet elrontják olyan dolgokkal, hogy csóválom a fejemet rajta. A fináléban meg volt pár igazán beszívott pillanatuk az íróknak, ami úgy a semmiből jött, áthágva még azt a minimális szabályrendszert is, ami eddig az egész koncepciót jellemezte. Ezek után bármit elő lehetne húzni történetcsavarás címén. Annyival elintézve, éppen ez jutott eszünkbe valahonnan, azt viszont nem tudják megmondani, mégis honnan.

bscap1804

Elég sok mindent bemutattak már nekünk világok szintjén, mostanra úgy érzem a kohézió teljesen szétesett. Ami nem is csoda. Az egyes gyenge színészi játékok és ezekhez kapcsolható karakterek egyaránt elrontják a részek élményét, amely pont azért rossz, mivel egyenes mértékben orvgyilkosságot hajtanak végre a feldobott történetszálak potenciálján. Így meg teljesen érthetetlen döntések sorát látjuk elszabadulni, amik sokszor igen fájdalmasak tudnak lenni. Spoileresen folytatom.

bscap1806

Az alvilági szál Hádész kiiktatásával lezárult. Hook-ot is visszahozták, hogy utána hagyják parlagon heverni. Henry-nek meg a fináléban elgurult a gyógyszere, mikor arra határozta el magát, a világot megszabadítja a mágiától. Minden egyes cselekedeténél (szökőkutast is beleértve) különböző véget képzeltem el számára. Valaki ennyire nem képes a gondolkodás legelemibb szintjére, legjobb volna félúton elveszejteni. Sajnos, nem szabadulunk az átoktól. Inkább keserves szenvedést okoz két anyjának.

bscap1805

Behozták Jekyll és Mr. Hyde szálát, amely egyben az új évad felvezetését is jeleneti egyben. Így Regina is megszabadulhatott belső kettősségétől, szabadon engedve a Gonosz Királynőt, akit nem olyan könnyű elpusztítani. Legnagyobb örömünkre Lana Parrilla lubickolhat ősszel a két szerepben tartósabb ideig. És Rebecca Mader is legalább állandó státuszban lehet, mióta megerősödött közöttük a testvéri kötelék. Addig Mr. Gold rendíthetetlenül próbálja visszahozni Csipkerózsika álmából Belle-t, aki egyedül neki hiányzik. Örülünk, míg egy indesítő karakterrel kevesebb rabolja a játékidőt, így is Henry viszi a prímet.

bscap1807

Vannak lehetőségek folytatásban, sajnos a felületesség nagyon jellemezte már ezt az évadot is. Egyelőre még kitartok a sorozat mellett, közben az én renomémat szintén rontja az egész. Úgy tűnik az ABC produkciói belülről emésztik fel magukat, mint azon karakterei, ezt a szenvedést meg teljes mértékben ránk hárítják, minthogy kidolgozzanak valami épkézláb forgatókönyvet, amely némi átgondoltságról is árulkodna. Ennyit energiát viszont nem fektetnek bele a készítésébe, annál többet mi a nézésébe és nem érzem jobban járunk vele, még mindig kitartunk mellette. Az évad egy 4/10-nél jobb átlagot képtelen volt legvégül hozni, ami mindent elmond.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s