Upfronts 2016/17 – Esély latolgatás

Úgy érezem, ez az egész már túl lőtt rajtam, ezért is gondoltam, hogy most górcső alá veszem azokat az újdonságokat, amikre még esélyt is látok, legalább egy rész erejéig biztosan belenézzek. Ez nem jelenti azt, hogy mindegyik terítékre fog kerülni. Elegek a rossz vélemények azokról, amelyeket kevésbé várok és el is felejtem, hogy mutattam némi érdeklődést a produktum iránt. Még mindig próbálnak győzködni a csatornák, hogy szánjak rá legalább egy előzetesnyi időt mindegyikre, idén már arra jutottam, egyik ajánlót se néztem meg egynél többször. Fel fogtam miről van szó. A dolog meg különösen nem izgatott tovább. Lehangolóan hangzik, a lelkesedésem elfogyott mostanra. Amit várok, biztos meglesem, amit kevésbé, az két esélyes nálam. Figyelembe véve ezen szeszélyességeimet is, próbálok arról a 16-17 sorozatról pár sor véleményt írni, amik valamennyire még érdekelhetnek. Meglátjuk, mi sül ki ebből.

The Good Place

Humor terén már mindketten megpróbálkoztak. Ezen a téren szerintem Ted Danson jobban teljesít. Kristen Bell-t sem kell félteni. Más kérdés mennyire fog működni a párosuk és mennyire tud poénok szintjén is működni a sorozat. Szokásos lutri produkció.

Timeless

Egy időutazósnál nem csak maga az utazás, hanem a korszellem megidézése is fontos. Eric Kripke az utóbbi években nem jeleskedett túlzottan a sorozatok háza táján meghatározó produkcióval. Ezért nem tudom, mennyire hagyatkozhatok az ő szakértelmére. Viszont a főszereplő, Abigail Spencer biztosan helyt fog állni a sorozatban.

Powerless

A DC majmolja a Marvel-t, ez a tévében is megmutatkozik. Hiába, ők előbb rendelték be sajét sitcom-jukat, ami ekte ugyanaz lesz, mint a Damage Control, annyi különbséggel, ez mögött nem lesz ott konkrétan egy egész mozis univerzum, amiből táplálkozhat, Vanessa Hudgens ide vagy oda.

Taken

Clive Standen közel se olyan jó színész, hogy valami mélyebb figurát tudjon bemutatni, ezt már a Vikings-ben is láthattuk. Egyedül valai épkézláb sztori és élvezetes akció mentheti meg a kudarctól, ami jóval több lenne, mint a filmes folytatások rendelkeztek.

Trial & Error

John Lithgow-t láthattuk már kedves idegenként és őrült pszichopataként is egyaránt. És a központi figurája ennek a sitcom-nak ő lesz, így garantáltan elviszi a hátán, rábízzák a produkciót, mint egyfajta one man show-ként, működhet, míg a többiek jobb ha kis padon maradnak.

Emerald City

Az  egyik legbizonytalanabb projektek egyike. Túl sokáig tolták, legyen végül belőle valami értékelhető. Arra elég volt a kikerült marketing anyag, egy pilot megtekintést kapjon. Viszont mese-fantasy téren nem tudom, mit tudna nyújtani, amitől tényleg rendszeres követői lennénk.

The Exorcist

Előkaptak egy klasszikust. Miért? Hogy modernizálják, persze. Más kérdés mennyire fog érdekelni ez az ördögűzés. Nálam már az ilyen témájú filmek többsége egy újabb rókabőrnél nem több, amit azonnal el is lehet felejteni. Egy sorozatnál meg különösen rizikós, nem tudják a témát kellően felfejteni.

Lethal Weapon

Aki ismeri, szereti, aki nem úgyis mindegy neki egy újrázás a bejáratott brand alatt. Akkor ki a célközönség? Damon Waynes nem igazán tud hozni a tőle megszokott formán kívül mást, akárhányadik életévében jár, attól még nem fogjuk neki elhinni ő egy megfáradt, nyugalmazásra váró rendőrtiszt volna. A társát alakító  Clayne Crawford ellensúlyozhatja ezt egyedül.

24: Legacy

Már Kiefer nem vállalta az újabb évadot, akkor jöhet a spinoff, ami akkor működhet egyedül, szakít a megszokott hagyományokkal és félredobja a bejáratott paneleket és igyekszik teljes egészében megújulni, valami mást hozni, mint eddig.

Prison Break

Ennek a feltámasztásnak kifejezetten most örülök. Szívesen megnézek bármikor egy újabb rendkívül kidolgozott szökési terv kivitelezését. A 10 részes évad meg bizakodásra ad okot, kellően feszesre tudják így vágni a történetet és nem fog üresjáratokba fulladni az egész.

Designated Survivor

Kiefer Sutherland most a döntési képességeit tesztelheti, mikor egy egész ország lesi a kegyeit, hogyan is oldjon meg egy kifejezetten szorult helyzetet. Maga a sorozat bármilyen irányba elindulhat később, szépen megágyaz egy érdekes koncepciónak.

Conviction

Hayley Atwell most olyan ügyeket kénytelen felgöngyölíteni, amit az állam befolyásos szervezetei mai napig nem voltak képesek megoldani. Várhatóan heti ügyes lesz, mellette egy igen erős átívelést is kapna, akkor biztosan kitartana hosszú távon is. Ma már az epizódikusság nem tud egy sorozatnak olyan rétegeket szerezni, amely szívesen emlékezne vissza a tipikusságára.

Time After Time

A jelenünkbe utazó Hasfelmetsző története érdekes hajszát kínálhat. Más kérdés, egy ilyen nyúlfarknyi sztori hogyan lesz képes megújulni esetleg további évadokra. Ne mindig ugyanazokat a köröket fussák az írók újra meg újra. Ebbe gyakran beleszokott törni a bicskájuk.

Training Day

A filmet is Denzel Washington alakítása miatt tartom emlékezetesnek, mivel a történet alapjába véve elég sablonsztori. Bill Paxton is remekül hozza a kétes jellemű kiképzőtisztet, amely miatt működhet is az egész. És talán a dramaturgia rész is nagyobb hangsúlyt kap a történetben.

Frequency

Igen erős érzelmi köteléket volt képes kialakítani anno a mozi. Most itt a lehetőség rá, hogy sorozatszinten is működhessen ez a koncepció. Maguk a panelek adottak. Más kérdés, hogyan használják fel ezeket hosszútávon. Kicsit procedurál elsőre, mégis egy szérializált produkciónak nézzünk elébe. Ebből bármi lehet.

No Tomorrow

Ez a sorozat önmagában a két főszereplő iránt érzett szimpátiafaktorból adódóan eladja magát. És a nagy románc hátterében egy belebegtet poszt-apokalitikus jövő is fenn áll. Az írók rátermettségén áll, hogy ezen a ponton túl merik-e lendíteni a történetet vagy a borongós látképként sejlik fel néha, ennyivel letudva a dolgot. Utóbbi esettében hosszútávon csalódott lennék.

Riverdale

Egy kisváros, rejtélyes gyilkosság és középpontban az Archie képregény karakterei helyezve. Ezzel egyből egy tinis alaphangot adva az egésznek, közben a koncepció ennél azért komorabb hátteret sejtett. Nem egy könnyed, szappanos sorozatban fog ez kimerülni. Nehéz belőni, mire is kellene számítanunk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s