Game of Thrones 6×05 – Hit

Azt hittük, valami múlt héten elindult, tévedtünk. A mostani részhez képest az csak bemelegítés volt. Szép lassan kezd kiforrni minden karakter és az ő döntéseik se maradnak következmények nélkül. Maga a sorozat is kezd gyökeresen megváltozni. Már magában a hangulatában sikerül egy egészen új érzést kreálni, szépen felépítve a szálakat és elég időt hagyni nekik, hogy megfelelően működhessenek. A szavaknak ismét kezd súlya lenni és olyan szájából elhangozva, akikre eddig korábban egyáltalán nem volt jellemző.

bscap1813

Mostanra a szereplők elég sok mindenen mentek keresztül és ennyi idő után is meg tudnak lepni továbbra is az írók, ami miatt tényleg egyre inkább várjuk a további fejlemények alakulását. A szálak alakítása nagyon jól működik a könyvektől elszakadva, saját útjukat járva és egy kerek egészé teszi végül egy ponton biztosan a történetet. Az viszont még kicsit odébb van. Addig sok olyan kérdésre kapunk választ, amelyek igen kielégítőek, figyelembe vesszük meddig nem tudtunk sokat egyes dolgokról. Spoileresen folytatom.

bscap1812

Ott van Havas Jon, akinek szülőanyjáról még mindig nem tudunk semmit, talán még ebben az évadban az is kiderül. Sansa a megpróbáltatások elutasította Kisujj ajánlatát, inkább saját maga szeretne segíteni féltestvérének a hadsereg verbuválásban, megkerülve vele Baelish-t. Kisebb szövetségesek és esetleg a Tully-k segítségbe, kihagyva belőle az áspis kígyót, hogy igazán nem törődve a Stark lánnyal, a Boltonokkal is befürdött. Addig Arya kapott egy újabb feladatot, egyértelműen a Lanisterek anyját játszó színésznő láb alól eltételét. Ennél az egy szálnál az nem egyértelmű, hogy most a bosszúval való felhagyásra próbálták ezzel-e rávezetni.

bscap1814

A Gerjoyok közül a két testvér nagybátyját támogatta végül a klán, míg ők meglovasították az egész hajóflottát, amit talán Meereen-be fognak elvinni. Addig Tyron saját bejáratú vörös papnővel kívánja megbékíteni a felszabadított város népét. Varys azért hangot adott aggodalmainak ez ügyben. Dany is kapott egy jelenetet, hogy Jorah-t a túlélésre biztassa, a beletörődés helyett. Ahogy Brienne megosztotta a véleményét Davos-ról és Melisandre-ról Sansa felé.

bscap1815

A rész legérdekesebb pontja mégis most Bran szála volt. Újabb sarokkövét ismerhettük meg a múltnak. A mások születésétől fogva az ő mibenlétük okát. Ez viszont varsafánál bontakozott ki, ahogy a jeges érintéstől fogva a visszájára sültek el az események és Hodor-ról is megtudhattunk egy fontos dolgot, miközben önfeláldozóan védte az ifjú Stark-ot. A zárás igazán szívbemarkolóra sikeredett, ahogy bennünk is felsejlett a jeges leheletű felismerés.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s