Banshee – Sorozatzárás

Elég döcögős lett az utolsó a nyolc rész. Mindez a formalitáson való változtatás miatt. Még a flashbackek tudtak valamit adni az elején a történethez, mégsem volt ez elég. A legzavaróbb, annyira a megvezetése volt cél a nézőknek, hogy végül azt vetették be, ami kitalálható volt. Ez miatt az évad nem tudott felnőni az elvárásokhoz, mivel más vonalon haladtak a szálak, nem is próbált valami igazán letaglózóval előállni, helyette kaptunk egy korrektnek mondható lezárást, ami arra jó volt, legalább kellemes emlékekkel búcsúztassuk Banshee-t.

bscap1816

Lényegében mindenkinek a sorsát elrendezték, nem is mindenki számára volt ez a végállomás. A karakterek szálainak lezárásával próbáltak valami kaotikusságot sugallni. Olyan makulátlanul nem is sikeredett, legalább az elrendezett ügyek helyett kaptak maguknak, valahol az egész lényege elveszett. És talán a búcsú hangulata enyhítheti csalódottságunkat, amit érezhettünk az etapban. Bár a jó megoldásokkal próbálták ellensúlyozni a rosszakat, akkor se érezhetjük teljesen egésznek ezt az alibiként szolgáló szál miatt a végeredményt. Spileresen folytatom.

bscap1817

A főhangsúly Brock-on volt, akinek be kellett látnia, nem mindig az egyenes, törvényes út a legegyszerűbb mód kivonni a bűnözést a forgalomból. Egy végső rajtaütéssel Proctor végrendeletét alá írták, hagyva, magától rendeződjön el a dolog. Burton-ről is kiderült, ő felelős Rebecca sorsáért, ezért ez a számla se maradhatott elrendezetlen. Hood kicsit meg is dolgozta, a végső döfést főnöke adta számára. Veronica tudta is az ex-seriffről az igazat, nem vele kívánták Siobhan után maradt vérző szíven tátongó űrt.

bscap1818

Job a finálé előtt elrendezte jövőét, így tudni lehetett, meg van úti célja, hol folytatja tovább meggyötört életét. Ahogy Sugar is elbúcsúzhatott régi helyétől. Lezárulva minden ott, ahol elkezdődött. A Bunker tesók is végleg lerendezték nézeteltérésüket, aminek egyértelmű milyen véget kell érjen. Ahogy Carrie is végre megbékélhet életével, hogy visszakapta gyerekeit. Így mi is magunk mögött hagyhattuk ezt a kis várost, ahol elég nagy felbolydulásokban volt része a lakóknak, ennek viszont vége. Búcsút inthettünk egy remek sorozatnak, amely talán jobban is összeszedettebb lehetett volna a végére. Így viszont nem tudott összességében felülemelkedni az utolsó téblábolásokon. Az évad 6/10 lett.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s