Supernatural – Lezárult a 11. évad

Megítélés szempontjából sikerült az évad összképén javítani. Egy elég kétséges felvezetést kaptunk, hogy egy igen extrém elképzelésű fináléval záruljon. Elég szokatlan megoldást sikerült a sorozat eddigi történelme alatt összehozni. Ezzel nem lenne semmi, jobban felépítették volna. Azt belátták az írók is, már nem lehet hová fokozni a téteket, így ildomos volt meghúzni egy határt. Az új szál viszont elsőre elég semmit mondó. Ennyi alapján nem biztos, hogy folytatnám, azért látok benne lehetőséget.

bscap1822

Variálták annyiféle képen a lapokat, inkább a kompromisszumkészség jött le a látottakból, mint valami feljebbvaló sugallat. Nem tudom, még meddig kívánják húzni az egészet. Egyre inkább lehetetlenné válik ésszerűen lezárni a történetet. Az ötletek tárháza is kimerülőben van. Ideje megtanulni kicsiben gondolkodni, más különben nem fog senki se végtelenségig kitartani a végsőkig. Előbb-utóbb tényleg úgy fogom érezni, hogy innen már nincs tovább és feledés homályába múlhat a Supernatural. Idáig meg nem szeretném, eljutnánk. Spoileresen folytatom.

bscap1820

Isten összeköttetésben van teremtményeivel, ez a szisztéma nem új keletű. Más sorozat, más aspektusban már megjátszott hasonlót. Az a gond, eljutottunk oda, akármilyen lépés, már az önismétléshez vezetett volna. Azért az utolsó két részben minden eshetőség felmerült. Tökéletesen tudtuk, mi nézők, nem fog bekövetkezni a világ pusztulása, mivel a következő évad már berendelve. Így nagyon tétje se volt az egész összecsapásnak, mivel a folyamatosan bedobált infókkal az írók saját magukat kötötték gúzsba.

bscap1819

Hiába verődött egy kupacba Lucifer, Crowley és Rowena a Winchesterekkel. Ők se győzedelmeskedhettek a Sötétség felett. Végül Dean békítette meg, hogy a mindenhatóval jin és jangként távozhassanak. A 11×20-ban nehezményeztem, mikor kiderült Chuck az Úr, azóta ezzel sikeresen megbékéltem. Az egyik legabszurdabb, az Egyetemesek is addig nem avatkoztak be, míg a világvége nem közeledett. Akkor kaptak észbe, hogy tenni kellene valamit? Ezt fel lehetett volna rendesen építeni, nem ennyire következetlenül előszedni.

bscap1821

Dean anyja szellemét láthatja vajon Amara búcsúajándéka volt cserébe, hogy felnyitotta a szemét? Voltak szokatlan dolgok bőven. Ezzel a visszafogott kimenetelű fináléval inkább elbizonytalanítottak a folytatással kapcsolatban, mit kellene várnom tőle egyáltalán? Felelősségre vonják a Winchester tesókat egy dolog. És utána mi lesz? Lerendezik a tárgyalást és miden folyhat tovább a medrében? Sam bekapott egy golyót, szerintem egyértelmű, nem végzetes, mivel pár résszel előtte súlyosabb sebből felépült. Sok zavaros kérdőjelet vonultat fel a fejembe a finálé, a tényleges válaszokra őszig várnom kell. Nehogy megbánjam. Az évad meg egy 5/10-et hozott.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s