Game of Thrones 6×06 – Szervezkedés

Mostanra kezdem érezni, haladnak valamerre a szálak. A nagyobb érdekek kezdenek előtérbe kerülni, ami kifejezetten jó előjel. Nem tudni, mire számíthatunk még az évad hátralévő részeiben és ez üdítően hat. A gyengébb szálakra sikeresen ráerősítettek, hogy meg legyen a kellő löket a folytatásra is. Idén nagyon ügyesen kezelik végre a karaktereket, amely az évad első feléről részben volt elmondható. Ezzel viszont magával vonta a kérdést. Miként fognak ezek a kialakult helyzetek igazán idomulni a fősodorhoz.

bscap1824

A történet kezd az utolsó szakaszába érni, ahol a várva várt monumentális összecsapásokban fog kicsúcsosodni. Vajon látunk idén is hasonlót, mint a 5×08-as rész volt tavaly. Szerintem igen. Ezt már a múlt heti rész is bebizonyította. Az évad végéig viszont nagy előrelépésekre számítok minden téren, talán hasonlóan durva fináléval búcsúztatva ismét a sorozatot a következő szezon érkezéséig. Mikor érkezik a következő kötet, az viszont megint más kérdés. Amíg vizuálisan ilyen élményt tud nyújtani a Trónok Harca, addig nem panaszkodom. Spoileresen folytatom.

bscap1825

Bran túlélése fontos kulcspont volt, mivel a sorsa már meg van írva. És hosszú idő után semmiből felbukkant Benjen Stark nyújtotta a segítő jobbot, hogy ez így is legyen. Sam is fontos állomáshoz ért. Tarly ház birtokában van egy valyriai acél penge, mely őt illeti meg, így apja korholása után titkon lelép és magával viszi örökségét is. Nem tudni, mire eljön az idő, remek kardforgató válik-e belőle, ami egyre közeleg. Hosszú tétlenkedés után Dany is visszatért, hogyan felbuzdítsa a Hét Királyság meghódítására a dothrakiakat. Várhatóan a Mások legyűrése előtt Westeros szétzúzását fogjuk előbb látni. Amire remélem nem kell sokat várnunk ezek után.

bscap1823

Addig Királyvárban Tommen egyességet kötött a Főverébbel Margaery érdekében és mivel Jaime a vezeklő sétát igyekezett megakadályozni, végül Folyóvidék ellen küldi a naiv király vezeklésül. A Freyek se zavarnak remélem ezek után több vizet a jövőben, már eddig hanyagolták őket is. Walder meg a kis csatározásával remélhetőleg bevégzi sorsát. Arya meg ellenszegült a tanításoknak, így elrejtett fegyverét magához vette, biztosan túl élje az éjszakát. Ezek után nem tudom, mi célja lehet a továbbiakban, mégsem ezt az utat választja. Jelenleg semmi olyan képesség nincs a birtokában, amivel bárkinek is a hasznára legyen. Talán elveti a kicsinyes bosszúja tervét végre.

bscap1826

Remek rész volt és jelentősebb szereplők hiányát se éreztem. Legalább egy rész alatt helyre tették azokat a szálakat, amelyek nem vezetek célra. Így lehet az elkövetkező hónapban a fontosabb dolgokra koncentrálni. Minimum várok egy nagy csatát az idén, amely a fantasy elemek pilléreit tovább fogják erősíteni. Nem reménytelen az évad. Amennyire várom a fejleményeket, annyira bizonytalanná is tesz, biztosan megkapom azokat az alapvető elvárásokat, amikre még várok. Rövidesen való bekövetkezésük megtörténjen mindenképpen, újabb baljóslatú árny vetülhessen a sorsok kimenetelére.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s