Gotham – Lezárult a 2. évad

Az idei évad jobb köröket futott, mint az előző, köszönhető a masszív átívelésnek, teljesen szérializáltá téve a sorozatot. Még a maga nemében abszurd finálé is elszórakoztatott, közben egy percét se lehetett igazán komolyan venni, ami sokakat zavarhatott, legalább nem volt idegesítő, az is valami. Így a zárórészre sikerült igazán megfontolatlanul cselekednie az íróknak. Nem igazán gondolták át a lépéseiket, ez érződik is a maradék negyven percen elég rendesen.

bscap1827

Még  mindig jobb, mint a tavalyi teljesen érdektelen finálé, amely inkább elriasztó volt. Itt legalább kaptunk pár kecsegtető szálat, hogy ősszel biztosan legyen kedvünk folytatni a sorozatot, magát a befejezést sokan csalódásokkal tele élték meg. Én igazán már elvárásokat nem támasztok a látottak elé, úgyis tudom, mindig fog valami hiba csúszni a látszólag működő gépezetbe. Ezzel meg pont azt érik el, hogy nem igazán kitörő lelkesedéssel fogunk távozni a szünetre, azért cserébe ígéretek vannak. Más kér, mit váltanak be belőlük. Spoileresen folytatom.

bscap1828

Tipikus példáját láthattuk a karakterfejlődésnek és egy tollvonással indokolatlan visszafejlődésének. Amilyen jól kezelte Arkham ügyeit Hugo Strange, a fináléban úgy hullott ki az egész a kezei közül és ezt a lehető legrosszabb formában szemléltették. A képregényekből lehet tudni, labilis személyiség, viszont itt az éles váltások nem igazán voltak képesek tükrözni. Előjele nem igazán volt, semmiből jött pillanatnyi változásokat láthattunk végbe menni és szinte még jó pár karakterre ez igaz volt.

bscap1830

Gordon és hasonmása különc viselkedése és ennek a lereagálása már teljesen a ló túloldalán volt. Egy percig se mélyedtem ebbe bele, mivel felesleges volt. A szembetűnő felszínesség az egész részre kihatással volt és főként a férfi szereplőkre. Például Barbara megfejtette az egyértelműt. Én már erre nem vagyok képes semmit mondani, annyira érdektelen. Inkább a tünékeny alapvető szabályok felrúgásával tartottam, így ki tudott kapcsolni arra a negyven percre, amire kellett és kész.

bscap1829

Jelenleg még Fish Money sok vizet nem zavart, viszont a folytatásban ő lehet ismét a fő zavaró tényező. Már megjelenésével leredukálta Pingvint és Butchot. Az új ereje meg kissé bosszantó, ahelyett, inkább ő is memóriazavarokkal küszködött volna, mint a többi feltámasztott. Azrael legalább működött. A húgával együtt a Galavan szálat még pihenőre tették, mielőtt sikerült volna egy ekkora zagyvaságot beszúrniuk, mint az india hill-i incidens beszüntetésének kísérlete, amit egy pohár vízzel oldottak fel.

bscap1831

Ebben a zűrzavarban legalább Nygma és Selina jól helyt állt. Külön öröm volt, mikor két résszel ezelőtt összefutottak a szellőzőben. Dr. Strange meg el kotyogta szépen, egy titkos társasság vezeti Gothamet. A Wayne vonalon ez a szál lesz a következő nyomvonal majd. És az elszabadult kísérletek. Szóval, lesz min rágódni következőben. Azért remélni tudom, nem fordul az is nevetséges kimenetelbe végül. Majd kiderül. Az évad meg részemről egy 6/10-et ért.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s