Game of Thrones 6×07 – Érdekek

Valahogy így kell egy Trónok Harca epizódnak zajlania, mikor nem igazán az események előgördítésén van hangsúly, hanem a szereplők közötti interakción. Hogyan ítélik meg egymást, miként vélekednek, mi a céljuk a másikkal. Erre nagyon jó rávilágítottak most. És ezek a mozzanatok adják azt a helyzet adta meglátást, amely képviseli őket, mit miért kívánnak meglépni. Az évad első feléből maradt láncfelvarrás szépen kisimul és a tettek mezejére léphettünk nemsokára, addig is gondoljuk át a dolgokat.

bscap1833

Mindenkin tökéletesen látszik, miből gazdálkodhat, éppen ezért vannak szükséges lépések, amikhez kénytelenek idomulni és ezekkel megbékélni. Viszont ezt mindenki egészen másképpen értelmezi. A becsületesség itt már mit sem számít. Inkább, milyen erős a küzdőszellem és az akarat, hogy képesek legyenek elfogadni rájuk kimért sorsukat. És senki se fog a penitencia üdvözíteni, mivel a predesztináció megmásíthatatlanak látszik, akadnak is ezen az úton bőséggel göröngyök. Spoileresen folyatom.

bscap1835

Amit leszögezhetünk, Sandor él, persze nem sokáig élvezheti a nomád életet, ahogy Ian McShane se a nyúlfarnyi szerepét. Így kénytelen nagy fába vágni a Véreb a fejszéjét. Ahogy Havas Jon se boldogul túlzottan az északi szövetségesek megnyerésében. A Stark név mostanában már nem jelent semmit, így Sansa is egyedül Kisujjtól kért szívességre támaszkodhat. Egyedül Lyanna Mormont és 62 katonáját tudta meggyőzni Davos, kiegészítsék vad seregüket.

bscap1834

Sajnos Királyvárra a veréb-rákfene rátelepedett szépen és Cersei magányosabb ebben a helyzetben, mint az ujja. Olenna rendesen helyreteszi és mellette Margaery meg kitart a hit leple mögé bújva, amíg kell. Fekete Hal se győzte meg az ellene kivezényelt Jaime rátermettségét, így kérdés, mi fog ebből az öngól ostromból kisülni. Addig a Greyjoy testvérek lehorgonyoztak út közben, míg eljutnak Dany-hez. Yara próbál lelken verni öcsében. Más kérdés, képes lesz-e megemberelnie magát Theonnak.

bscap1832

Arya ellenszegülése meg nem maradt következmények nélkül. Elég vérbő viszontlátásban volt része. Sejthető, nem a kövön fogja kilehelni a lelkét. Biztatóan hatnak egyre inkább a látottak. És egyre jobban tetszenek a szálak alakulása. Én abban reménykedem, addig elfelejtik Dorme-ot legalább, míg a sorsuk megpecsételődése visszafordíthatatlanná válik. Ennek a mellőzött szálnak a végleges elvarrása tudna egyedül üdítően hatni, mutatva a város elestét. Míg minden más fronton várom az erőteljes fejleményeket.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s