Game of Thrones 6×08 – Csend

Elég megosztó rész volt. Bizonyos szakaszok lezárásra kerültek, míg mások meg még mindig függőben vannak. Az epizód semmit a szemnek elven operált és bizonyos jeleneteknél igencsak kiábrándítóan hatott. Hiányérzetet hagyva a nézőkben. Remélhetőleg nagyon nem fogunk ezek után már fölösleges köröket se futni többet. Mivel azokból is kijutott számszerivel. A legnagyobb probléma volt, minden szálon ment a fejjel a falnak effektus, az helyett meglendíthették volna a cselekményt kicsit.

bscap1841

Mikor a sorozat készítői egy egész raktárnyi lőporos hordón ülnek és elfelejtik meggyújtani a kanócot. Egyedül a fényt hagyják kihunyni az egész eszenciából, minthogy valami jelentős adalékanyaggal szolgálnának. A folytatás érdekesebb lesz, mert mindenki a éves számban grandiózusnak szánt “kilencedik” epizódra vár, így azért illene felcsigázni valamivel, ami persze nem történik meg. Inkább elmetszett jelenetek sorát kell végig követnünk egy szálig. Nem tudom ebben mi a zavaróbb, a látványos biztonsági játék vagy feleslegesen megváratnak minket? Spoileresen folytatom.

bscap1839

Arya csodával határos agóniájából való lábra állása és braavos-i  szálának lezárása elég esetlen lett. Zúgó önként feladása is meghagy némi kívánnivalót maga után. Ahogy Meereen ostroma alatt Dany is csakúgy betoppant. És az eseményekből egyáltalán nem láthattunk semmit. Nehogy ezeknek a megmutatása vigye el a büdzsét, inkább hagyatkozhattunk arra pár pillanatra, szóra, amit megosztottak velünk. Annyival kárpótoltak legalább, hogy a Hegy és a Véreb is egy jelenetben legalább vadulhatott, ez se kárpótol azért, ami elmaradt.

bscap1838

Nem teljesedtek ki a jelenetek. Csak elhintették nekünk mire számítsunk. Cersei tárgyalásának előkészülete, mielőtt megszorongathatna a Főverebet, fia végleges eltévelyedése. Jaimie és Brienne ellentételes oldalra kerülésének megerősítése és Fekete Hal ellenmondásos módon megoldott kiiktatása. Tyrion egyezménye se vált be, így nem biztos a város ügyei lesznek szem előtt, ahogy a dothraki sereglet megérkezett. A heti rész a remény szikráit törte össze sokakban. Kérdés, mit fogunk látni a fináléban, annyi függő szál közepette.

bscap1840

Egyelőre az írói döntések nem túl kedvezőek, eltakarítottak egy jó ideje húzódó rakás sallangot az útból, a fenn maradó szálak teljes kigyomlálása és a karakterek sorsának továbbgörgetése egyre göröngyösebbé válik és nem igazán vált ki megelégedést. Inkább vastagítja a felmerülő panaszok sorát, minthogy inkább hárítani próbálná azokat. A jövő évi kevesebb epizóddal és a jelenlegi büdzsével talán sikerülhetne legalább ezeket a félmegoldásokat mellőzni a forgatókönyvből, amely a sorozat kezdete óta tartó és még mindig jelenleg is fennálló szimptómákat eredményez, hogy nem látjuk a grandiózusabb jelenetek többségét.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s