Game of Thrones 6×09 – Elégtétel

Megkaptuk a finálé előtt a kellő löketett, hogy biztosan várjuk az évad maradék egy részét. Nem értem, múlt héten miért nem voltak képesek egy ehhez illő felvezetéssel szolgálni? Először a mérlegeléseken estünk túl, után belecsaphassunk a közepébe. A 6×05-höz persze nem ért fel nálam, azért egy remek csúcspontja volt így is az évadnak. Nekem már túlontúl szabálykönyvszerűen haladtak az események. Az kárpótolt cserébe, hogy kellően feszültekre sikeredtek a hangsúlyosabb jelenetek.

bscap1847

Ezek után meg jöhetnek az újabb találgatások majd, amikre egyre könnyebb ráhibázni. Valahogy számomra a várható fordulatok így is jobban működnek az utóbbi két évadban, mint a sorozatban korábban. Ez azért van, mivel kapnak elég időt a karakterek kibontakozni és fenntartják az érdeklődésemet, ami a sokak által dicsért nagy könyves csavarok valahogy egyáltalán nem tudták kiváltani. És azoknak főként dramaturgiai okai voltak. Leépített karakterek sorsa meg nem érdekel igazán, akármilyen érzést váltottak ki belőlem korábban. Erre példa meg a 3-4. évadban volt jó pár.

bscap1845

Így is van bőven karakter, akit fejlesztgetni kell, méltó utódaik legyenek elődeiknek. És az az örömteli, a Trónok harca rég már többről szól a Vastrónus megszerzésénél és a szerteágazó történetek önmagukban érdekesek. Mikor viszont egy-egy szál összeérésére várunk, még mindig kínkeserves tud lenni. Ezek le tudják húzni az összképet. Ekkor a legjobb megoldás lepihentetni egyes szereplőket és akkor elővenni, mikor szükség van rájuk, nem pedig azért szerepeljen egy részben, mert ő is benne legyen. Lássuk mikor akadnak jó írói döntések is. Spoileresen folytatom.

bscap1848

Meereen ostromával kezdtük a részt, hogy kapjunk egy kis ízelítőt, milyen gyerekjáték lesz majd Dany-nek a Hét Királyság meghódítása, amelynek előkészületeire se kellett sokat várnunk. A felkelés leverése után Theon és Yara is megérkezett az elkötött flottával és annyi kérésük volt mindössze cserébe, ismét az övék legyenek a Vas-szigetek. A másokkal való küzdelemre való felkészülésig viszont Havas Jon-nal való találkozásáig várnunk kell. Ne szaladjunk ennyire előre, mivel a főteríték most Deres visszaszerzése volt.

bscap1844

A reménytelen küzdelem és Ramsay húzásai a karakteréhez méltók voltak és az elpáholásán túl megfelelő büntetésben részesült, ami Sansa lelkét is felszabadította végre. Kisujjtól elfogadott szívesség árát viszont még nem ismerjük. A csata kellős közepén a vadak csapatainak végsők rúgását követően érkező felmentő sereg felbukkanása rendkívül klisés volt még így is, minden lépést előre láthattunk, Rickon lesz a Bolton fatty utolsó mocskos húzásának tárgya. Az anyja nyomdokaiba lépő Stark lány ezt be is látta.

bscap1846

Akármilyen jól meg voltak rendezve a csatajelenetek és a tétje is érződött, valahogy túl kézenfekvő is volt a győzelem, akármilyen vesztességek érték a Jonékat. Még fogalma sincs, az újabb megmenekülése mivel fog járni. Petyr-t vajon mennyire fogja érdekelni a mások fenyegetéséről szóló monda? Nyilván nem ez szerepel a tervei között, hogy pont ezzel problémával birkózzon meg. Ő is addig örülhet előnyös pozíciójának, míg el nem érkezik Westeross-ba az igazi nőuralom.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s