Game of Thrones – Lezárult a 6. évad

Elég megjósolható volt, merre is fog kifutni az évad végül. Azért a fináléra tudtak pár meglepetéssel szolgálni ennek ellenére is. A tovább nem húzható szálakat lezárták és felvezették az újakat. Elég felosztott volt ez a bő egy óra, mégsem igyekeztek mindenkit belerakni. Főleg azokra koncentráltak, akiknek irányváltást hoz az életük. És azzal is tisztában lehetünk már, a következő évad kevesebb epizódból fog állni. Még mennyiből, arról nem szól a fáma. A jelenlegi éves büdzsét tartsák meg. El fog még kelleni a folytatásban.

bscap1856

Egyik nagy előrelépése idén az évadnak inkább zenei fronton történt. Végre ezen a vonalon teljesen kiforrott az évad a kezdetekhez képest és így még a kiszámíthatóbb jeleneteknek is igen erős alapot adtak ezek a taktusok. A monumentális érzethez egyedül ez hiányzott a sorozatból nagyon sokáig. Már a közeli célt látva ebben is sikerült megerősödni. Az évadban akadtak számszerivel időhúzások, amik az összképen kicsit rontanak, viszont annyira nem vészesek, mint az egyre világosabb kimenetel.

bscap1852

Amilyen nehezen volt összeegyeztethető a karakterek játékideje korábban, úgy kaptak egyre inkább teret a fontosabb szereplők és még azoknak is tudtunk szorítani, akiket korábban ki nem állhattunk. Az emberi gyarlóság rengeteg válfajában részünk lehetett, hogy meglássuk végül, ki hol fog végső soron helyet foglalni. És az egészet szépen átgörgették nekünk, valami igazán felemelő érzéssel töltsenek meg minket. Elég a zenét meghallgatni. További részletezést meg spoileresen folytatom.

bscap1853

Ahogy várható volt, Cersei kivárt, hogy egycsapásra megszabaduljon Királyvár ellenlábasaitól némi tisztítótüzet bevonva a hadműveletbe. Nem csak a verebek vesztek oda, hanem a meghallgatásra váró Tyrellek is. Margery utolsó pillanatban eszmélt fel, nem fogja a megváltás színlelése felszabadulni béklyói alól. Az esemény láttán Tommen is véget vetett szenvedéseinek. Jelenleg a Lanister vált Hét Királyság veszélyeztetettebb házává, mivel ezzel a lépésével megmaradt szövetségesét is eltaszította magától.

bscap1854

Nagybácsinak köszönhetően egy varsafa tövében megpihenve Bran egy korábbi látomás kiteljesedésében rálátást kaphassunk Havas Jon múltjára, miközben keze alatt Észak ismét egyesült. Malisandre száműztetésbe vonult. Kisujj megosztotta elképzeléseit Sansával, aki visszautasította ajánlatát. Vajon mit fog művelni sértettségétől vezérelten? Jelenleg neki több vesztenivalója van, annyiba hagyja a dolgot. Idén nem is voltak látványos húzásai, jövőre biztos várhatunk tőle még pár trükköt.

bscap1850

Sam eljutott úti céljával a Titkok Könyvtárába mesterképző túrája során, amit nem biztos elkezdhet a karót nyeltek között. Ezen a szálon egyedül az örökségként elemelt valyriai acél sorsa lehet egyelőre érdekes. A kard forgatójává válik vagy sem. Vagy másra hárul ez a feladat. Jaime megelégelte hódító körútját követően Walder Frey önelégült fellengzését, amit végül Arya rövidre is zárt. Ramsay távozását követően megérkezett a bosszúszomjas Stark lány a sorozat újdonsült pszocihopatájaként, aminek cseppet sem örülök. Addig egykori kísérője, Sandor Clegane nem kapott most játékidőt.

bscap1851

Évadeleji pihenőjéről visszatért Oberyn nélkülözése óta kifejezetten rühellt dorne-i szál, hogy első ízben kapjon a feminista sereglett Olennától egy kiosztás, végül közös szövetségesükként meglepve minket, Varys előkerüljön és felsorakozzanak a sárkányok anyja mögött. Viszont a megindult Greyjoy flottán való felbukkanása nem sokkal okozott némi időzavart így végezetül. A tábla oldalai ezzel fel lettek osztva. Ki kivel fog megmérettetni a jövőben. Remélhetőleg még okoznak pár meghökkentő pillanatot így is.

bscap1849

Daenerys felkészült, belevágjon a háborúba erős tanácsadókkal az oldalán. Nem lennék ezek után Cersei helyében, előtte még szorítottam legalább verébtelenítse Királyvárat. A sokáig Westerosstól távol tartott Khaleesi most meghódítja az egész Hét Királyságot és ez a csúcspont a jövő évi finálé előtt biztosan bekövetkezik. Jaime meg vakarhatja a fejét a folytatásig, miről maradt le távollétében. Minden adott egy kiemelkedő folytatáshoz. Egyre kevesebb idő lesz üresjáratokra, mivel már tényleg elérkezett az igazán nagy horderejű játszmák ideje. A női uralmat meg tökéletesen előre vetítette a finálé második fele. Kinek lesz ez az állapot tartósabb, evidens. Az évad meg egy 7,5/10 a részemről.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s