Mr. Robot – Elkezdődött a 2. évad

Dupla lökettel kezdte az évadot a sorozat. Egyelőre az új felállás megismertetésére ment el az idő. Míg az első részt kifejezetten élveztem, addig a másodikban akadtak már üresjáratok, amelyektől nem igazán tudtunk szabadulni. Még rengeteg kérdés maradt az előző etapból, amire remélhetőleg az évad második felére kapunk már választ, a tavalyi szerkezeti felépítést vesszük figyelemben. Még mindig erősek a fakó atmoszférától átitatott jelenetek, ahogy lavíroznak közöttük. És az apró mozzanatok teszik lényegesé ezeket.

bscap1865

Rami Malek alakítása még mindig lenyűgöző, ahogy ezt az egész belsőmonológot előadja. Akármilyen módon szól ki a nézőknek, azért mégsem egy annyira direkt módon való negyedik falas megoldással. A gondolatai szépen lassan befészkelik magukat a fejünkbe és érezzük ez a kötelék már nem a régi. Ez igencsak a tudtunkra van adva, hogy valami megváltozott. Az előzmények ismereteiből fakadóan kikövetkeztethetjük, miért is alakult így az egész. Minek lett falak közé szorítva a nagy ívű mondandó. Spoileresen folytatom.

bscap1866

Elliot viselkedése nagyon a Harcosok klubját idézi továbbra is. Az egész állapotától való menekülést a napi rutinnal próbálja kiküszöbölni, hátha sikerül legyűrni a benne lakozó hackert. A kiesések nyilvánvalóvá teszi, ez nem válik be teljes mértékben. Mellette testvére tovább folytatja anarchista tevékenységét. Ez a szál is van annyira érdekes, míg az E Corp cégpolitikája igen szárazan hatott. emellett, hiába a kettő kiegészíti egymást. Valahogy nem tudták a másik oldalt érdekessé tenni most.

bscap1867

Eddig a legfeleslegesebb szál Tyrell feleségének élete, amely a fétise ellenére se túl érdekfeszítő. Az elszalasztott ismeretlen hívás meg funkcióját veszíti, nem fedezzünk fel ezzel valami átkapcsolást Elliot kiesései között. Két rész alatt se lettünk okosabbak, viszont van még mindig annyira érdekfeszítő minden információtöredék, hogy türelmesen kivárjuk, még miféle fejlemények fognak fellibbenni a következő részek során. A jobb világ elméletet már kivesézték, ebből az okozott káoszból meg ideje volna, valami igazán magával ragadó sarjadjon ki. A dupla kezdés meg egy 7,5/10.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s