Stranger Things pilot

A Netflix ismét előállt egy sajátos sorozattal, ami manapság nem igen találkozhattunk mindennaposan (utoljára a Super8 volt ilyen). Nagyon eltalált castingot mutat fel mind gyerek-, mind felnőttszínészek terén egyaránt. Egy az egyben megidézi a nyolcvanas évek hangulatát a sorozat. Tökéletesen feldolgozza a kor akkori szellemiségét. A zenét mintha egy az egyben abból a retro korszakból emelték volna át. Működik minden szinten ez a gyermek kalandtörténet, kellő komolysággal bemutatva a műfajt.

bscap1868

Ismert színészek közül sokaknak Winona Ryder lehet a leginkább ismerős, a szerepkörétől vártan teljesítve mutatja be az aggódó anyát. A rejtély után nyomozó seriff karaktere elég okosan van bemutatva, ahogy a szkepticizmusa lassan gyanakvásba megy át. David Harbour nagyon intenzíven adja át ezeket a pillanatokat. A történet ügyesen kezeli a kliséket. Egy percig se érződnek feleslegesnek ezek a momentumok. A szerkezeti felépítése is olyan, mint egy harminc évvel ezelőtti mozifilmnek.

bscap1869

A kellően poros, fakó légkör elég szépen leköti az embert és a folytatás azonnal érdekel, mivel a pilot is nagyon egyben volt végig. Egy igen érdekes, misztikus világ kerekedhet ki itt a szemünk előtt, nem megfosztva minket a felfedezés élményétől sem, így garantáltan érdeklődéssel fogjuk végigkövetni ezt a nyolc részt. Még Shyamalan-tól se láthattunk ilyen sejtelmességet a Jelek óta. És ez nagyon jól áll ennek a sorozatnak. A technikai megvalósításon (cgi) néhány jelenetnél látszik mai darabról van szó. Ez elhanyagolható, figyelembe vesszük a fényképezés is mennyi pluszt ad minden kockához, tényleg úgy érezzük magunkat, visszautaztunk az időben. A kezdet élménye simán egy 8/10.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s