Outcast pilot

Robert Kirkman talán képes lesz egy újabb fellángolást elérni. Az ördögűző tematikát vásznon már elkoptatottnak tartom, itt viszont kifejezetten érdekesnek találtam. Egyedül a főszereplő miatt, összekötve a múltja eseményeit a jelen helyzettel. Egy lelkésszel próbál a homályos részletekre választ találni. Amit mondjuk a Preacher esetében hiányoltam, itt a pilot végére valami irányt feltudtak mutatni. Szépen megágyazva az alaptörténetnek. Amelyet nem lihegtek túl.

bscap1872

Míg az elején nem igazán akart megfogni az egész, ahogy halad előre, egyre inkább lekötött az út keresés, amelyen végig vezettek minket. A teljes elidegenedés okára is megkapjuk a kiinduló pontot, amerre elindulhatunk tovább. Tarkítva ezt jól elhelyezett horror-elemekkel. A feszültséget viszont nem fokozza ezek elnyújtása. Azért érdekel, mit szándékoznak ebből kihozni hosszútávon. Mivel egy elég hosszú csatározás elébe tekintünk a zabolázatlan démoni erőkkel.

bscap1873

Akad annyi érdekesség a jelenetekbe, míg bevárom, kiforrjanak szépen. Addig ráharapok a dobot csontra. Közben se a téma, se műfajon belül nem mutat semmi újat. Inkább kicsit radikálisabban próbálja ezt levezetni, attól nem válik átütőbbé a kép, amely végül kialakulhat belőle. Még igazán érdekesnek se mondanám, valakit nem fog meg a még elején zárkózott főhős, nem biztos érdekelni fogják a fejlemények. Ezen áll vagy bukik, mennyire fogja bárki is érdekesnek látni az ő tragédiáját. A kezdés nálam is még kissé sántít, így egy 6,5/10-ben kiegyezem.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s