The Night Of pilot

A nyárra keres valaki valami igazán érdekes krimiféleséget, az HBO által egy vérbeli darabra lelhet, amely igazából egy erős karakterdráma. Anno James Gandolfini-vel elkészült a pilot, viszont tényleg sorozat lehessen belőle pár évet várni kellett és kezdetektől újra leforgatták az egészet John Turturro-val. Egy fiatal srác bajba kerül és az egész helyzetet a legmeggondolatlanabbul kezeli. És az egész pilot lépésről lépésre szépen fel van építve végig, hogyan is megy végbe az egész folyamat.

bscap1881

A körülmények egyértelműen a gyanúsítottra terelődnek. Egyelőre nem tudni tényleg ő az elkövető vagy szimplán a helyzet áldozata. Tökéletesen tükrözi azt a képet, mennyire nem úgy működik a rendszer, ahogy kellene. Dolgozó embereket láttunk, akik a feladatukat végzik az ügyben, mikor végeztek mindenki mehessen kényelmesen haza. Így viszont mennyire lehetünk bizonyosak az elkövetőt kapták el. A fő hangsúly a szereplőkön van, nem a nyomozáson és talán ezért is kap más élt az egész megközelítés.

bscap1882

Az összefüggő cselekmény végül az igazság kiderüléséig vezet vagy sose tudjuk meg azt, valójában mi történt. Minden az emberek hozzáállásán múlik. Bizonyítást nyer-e a vád. Akár egy SVU rész is lehetne nyolc órára hizlalva. Maga a kezdés elég gördülékenyen halad előre és folyamatosan fogjuk szépen megtudni a részleteket és vélekedéseket az ügyről, ami a főszereplő családját is érinti, mivel az ő életükre is kihathat fiúkra lesújtó ítélethozatal. Átgondolt, kidolgozott koncepció menetel, amely a későbbiekben talán megkaphatja a ráreflektált társadalomkritikai élét. A kezdés 7,5/10.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s