Suicide Squad – Öngyilkos osztag

A DC első csapatfilmje a rosszfiúkat verbuválja össze. Amivel nem volna semmi gond, ennyire esetlenül tennék. A sajátos hangulata miatt mégsem tudom teljesen elítélni ezt a mozit. Mindvégig lavírozik a könnyed hangulat és a komolyabb drámai hangvétel között, ez a kettős mérce mind a kettő élét kioltja szépen, amelytől nem válik egy kiemelkedő darabbá. Egyedül a forgatókönyv esetlensége okolható ezért. Erre jobban odafigyeltek volna, akkor nem ennyire két táborra osztott lenne a vélemény, melyek egymás felé vagdalkoznak csupán a saját igazukkal.

bscap1883

Vannak pozitívumai a filmnek. Az egyik legnagyobb, lekötött végig. És egyáltalán nem érződött az a bő 2 órás játékidő. Harley Quinn karakterét finomították annyira, hogy megkérdőjelezhető legyen a viselkedése. Margot Robbie okozott egész jó pillanatokat, arról nem tehet, nem írták sziporkázóbbra a szerepét. Deathshot karakterét is egész jól hozta Will Smith. Igazi meglepetés El Diablo volt. Egész jól bemutatták a hátterét.

bscap1884

A film egy igen átlagos darab, amelyre a kellemes részek miatt emlékezek vissza szívesen. És önmagában is el tud vergődni az egész, amely nagy szó a Warner kapkodásában. A klisésesség és a felszínes főgonosz nem vont le nálam az erényeiből, ahogy nem is dobott rajta. A képregényszéria se egy mély darab. Így nem is vártam többet a mozitól, főleg a vegyes fogadtatások után. Inkább érthetetlen ez az össznépi kiakadás. Tény, lehetne jobb. A túlzott versengés átka, ami a konkurenciával szembe zajlik. Egyelőre van esélyük javítani ezen. Kérdés, képesek lesznek ezzel élni? Az Öngyilkos Osztag részemről meg 6/10.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s