Victoria pilot

Nálam eleve hátránnyal indulnak az arisztokratikus filmek/sorozatok. Mikor viszont a történelem egyik szegmensét szeretném megismerni, hajlandó vagyok kivételt tenni. A címszereplőt játszó Jenna Coleman is jól teljesít, ahogy a többi színész is. Tökéletes elhisszük neki, az angol uralkodóház egy tapasztalatlan, fiatal örököse a XIX. században IV. Vilmos eltávozását követően. Általában a királynős produkciók többsége nem igazán törekszik a hiteles kép kialakításához. Megreked a pompa és ragyogás szintjén.

bscap1889

Amíg itt a szereplők között viszonylag jól működik a kémia, addig a történet egyes helyeken leül. Néhol a cgi miatt fontosabb jelenetek válnak plasztikussá, amely kicsit levon a képből. Az udvarban fellelhető cselszövés se tudott túlságosan érdekelni, ahogy a belebegtet dráma is súlytalannak hatott, közben meg volt a törekvés a rendes felépítésre. A karakterek több élt kaptak volna, talán hangsúlyosabbá váltak volna, nem pedig a klasszikus felállással elintézhetőek volnának, ahogy ez történt.

bscap1890

Különböző társadalmi rétegekbe nyerhetünk betekintés a palotán belül. Úgy maradandó benyomást senki nem tesz rám, érdekeljen a további sorsuk. Közben a tálalás lehetett volna érdekfeszítőbb, ezeket olyan jól megjelenítik, elmélyíteni nem igazán voltak hajlandóak. Ez köré szőtt halvány kontúr pedig édeskevés. Nagyon nem érezni a döntések súlyát. Nem mintha a szárnypróbálgatáson kívül másra futotta volna. Azért egy emblematikus élménynél többel is szolgálhatott volna. Részemről 6/10.

Reklámok

One thought on “Victoria pilot

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s