X-Men: Apokalipszis

Legvérszegényebb X-Men film, amely Bryan Singer kezei alól került ki, aki amúgy felvirágoztatta ezt a szériát. Bőven hemzseg a hibáktól. Nincs emlékezetes főgonosz, már a Disney Marvel filmjei nagy hányadában megszokhattuk, viszont a Fox-tól nem igazán ezt vártuk. Engem már az előzetesek se győztek meg túlzottan, így a film se lepett meg, gyatrább lett a vártnál. Inkább az a fő probléma, míg a Polgárháború eventet tudták adaptálni egy magas szinten (képregénnyel összehasonlítva az se üti meg a mércét, mint blockbuster, viszont kiemelkedő), addig az Apokalipszis korát olyan szinten lecsupaszították, hogy tényleg semmi mélysége se legyen.

bscap1891

A főszálról eleve leveszi a hangsúlyt a sok kisebb történet, amely a karakterekhez kívánt volna hozzáadni, közben semmit nem tesz hozzá az eddigiekhez, amit tudtunk róluk. A színészi játék is elég átlagos lett. A fiataloké esetlen, míg a többiek csak úgy voltak. Jennifer Lawrence-szé volt a mélypont, annyira érdektelenül adta elő magát. Még Katniss történetének záróakkordjában is több lelkesedést láthatunk tőle. Jövőre megkapja az első Aranymálnáját az Apokalipszisért vajon?

bscap1892

A látvány nem lett volna vészes, nem lett volna kissé túltolva a vége fele. Egyedüli üde színfolt Higanyszál belépője volt a filmben, ami tényleg briliáns volt, még talán az előző fiménél is jobb. Ezen kívül nagyon elsikkad az egész. A mítoszrombolás egy filmen belül, ahol egy jelentős mutáns ellenfelet nem tudnak kellően jól bemutatni és a négy lovasa is mutatóba volt inkább. Drámai éle nincs az eseményeknek, amely nem igazán biztató. Olivia Munn egy dekoratív megjelenésen kívül nem képes többel szolgálni. Ahogy Sophie Turner se mutat túl Sansán. Nagyon nincs elképzelésem, mi lesz a franchise jövője. Jönnek az ifjonti csapatok mostantól? Részemről 6/10 a produktum.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s