A kolónia (2015)

Mikor a valóság jóval lesújtóbb, mint a fikció. A chilei puccs résztvevőit elfogva kivégzik vagy egy szekta körletébe zárják el. A mocskos részleteket nem tolják a képünkbe, viszont elég evidensen megismerhetjük ezeket a dolgokat. Milyen egy elvakult, kegyetlenkedő közösség közé keveredik két fiatal, akik át szeretnének vészelni nehéz megpróbáltatásaik közepette. Daniel Brühl és Emma Watson igyekszik szabadulni ettől a helyzettől, ami nem könnyű.

bscap1896

Michael Nyqvist igazi tenyérbemászó figurát játszik. A két főszereplőért végig tudtam izgulni a játékidő alatt, mivel a sorsuk kimenetele nem volt egyértelmű. Sejthető volt azért, mi lesz az egész vége. Az ilyen elszeparált országokban minden megtörténhet az nélkül, lenne szemernyi foganatja is az eseteknek. És ezekről a dolgokról a világ mit sem tud általában. Végig követve a fejleményeket, a szentségtelen üzelmeket, amelyek elfedését képmutatással kívánják leplezni.

bscap1895

A közvetített üzenet, nem fekete-fehér a világ, elcsépeltnek hangozhat, mégis örök érvényű. Nem a legemlékezetesebb darabok között fogom számon tartani, mégis a filmen belül meg van a kilátástalanság súlyossága, nem is mennek el láthatóan a kegyetlenség legmélyebb bugyráig. A látottak szerintem bőven elegek, felkavarják az állóvizet valamennyire. Lekössön a játékidő erejéig minket. Ezen a szinten tökéletesen működik, nem várunk el tőle különösebbet. 7/10.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s