Law & Order: SVU – Elkezdődött a 18. évad

Hosszú idő után egy értékelhető évadnyitóval nyitott a sorozat. Tartsa az idén kivívott helyét szépen. A cold open-t követően nem kellett sokat várni, ráeszméljünk, még mindig napjaink legdurvább sorozatával van dolgunk, amely nem a direkt erőszakkal próbál ledöbbenteni minket, hanem inkább a lélektani behatásának oldalával ráz fel minket. Most belekostólhattunk, milyen mikor a terrorizmus is fontos alapköve lesz egy ügynek. Mindig is kedveltem, mikor az SVU nagyszabásúbb esetekbe folyik bele.

bscap1901

Próbáltak itt moralizálni, amely nem igazán sült el jól szerintem. Inkább elfogult érzéseket váltott ki, amit most nem használtak ki megfelelően az írók, így az egyetlen fő negatívumnak ezt könyveltem el. És ekkor nehezen lehet elválasztani, kinek adjunk igazat, mikor a szemben álló feleknek egyaránt igazuk van. A tények bizonyítása meg ettől a ponttól egyes helyzeteknél elég légből kapott volt, míg a gondolatmenet végig helytálló. Ezek az ellentmondások meg teljesen kizökkentettek az ügymenet felgöngyölítése alatt.

bscap1902

Sokkal gördülékenyebb epizódot kaphattunk volna, nem ennyire a belső ellentétek kiélezésére koncentrálnak, amely nem sült el túl jól. A győzködés folyamata olykor tényleg izzadságszagú helyenként, miközben a szociális kérdések feldobásából nem hoztak ki semmi mélyebb, elgondolkoztatóbb kimenetelt. Kompromisszumkészség meg pont a sorozat védjegyével ment szembe, ahogy érződött végig az írói tanácstalanság. Ennek ellenére egy kifejezetten jó epizódot láthattunk, viszont a hibák levonnak az értékéből. Így egy 6,5/10-nél többet nem tudok a kezdésre kiosztani.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s