Once Upon A Time – Elkezdődött a 6. évad

Igazi holtpontra jutott nálam a sorozat. Sikerült minden egyes belebegtetett szálat érdektelenné tenniük az íróknak számomra. Kivéve egyet. Amely egy rövid jelenetet kapott csupán, mint sok minden. Ez a megmaradt fénysugár már nem igazán fog már kitartásra sarkalni. Öt évadon keresztül ától cetig átvették a mesevilágokat. Legalább változatosak voltak ezen a téren, a végeredmény elég ingadozó is volt menet közben és finálék többnyire vér gyengék, mégis volt valami, ami miatt eddig néztem.

bscap1908

Igazán nem tudott egyik szegmens se felérni az alapokhoz, így csapongtak össze-vissza a történetek, ezzel kivalló alapötleteket kiherélve sorban. Az egyedüli kulcsa a jól eljátszott főgonoszok voltak, akiknek az akármilyen nevetséges körülmények között is sikerült helyt állniuk. Sajnos érezhetően őket is utolérte a kasztrációs folyamat. A megrögzött jók már rég az annyira idegesítőek, hogy az már kínos kategóriába esnek. Ez nem változott.

bscap1910

Minden elromlott szépen sorban a rengeteg változtatási próbálkozások ellenére. Csalódások és kellemes meglepetések kiegyensúlyozták sokáig egymást. Ennyi idő után úgy látni, nem fog változni már nagyon a minőség, amit az előző évadban belőtt magának, amely nem jobb egy gyenge közepesnél. Ez mellett nem lehet már elmenni. Ideje szögre akasztani az utolsó követett ABC sorozatomat is. Spoileresen folytatom.

bscap1907

A Megmentők generációja annyira lényegtelenül lett belengetve, hogy nem igazán lesz ez se kiaknázva, mint a Sötét Nagyúr szálat is elvágták tavaly. Emma remegésének és flashbackjeinek semmi igazi foganatját nem éreztem. Közben Rumpelstiltskin szerelmének, Belle kezének visszanyerésével foglalatoskodott. Meg nem született fia meg éket vert közéjük, mint Mephisto. Ő lesz vajon Emma végzete? Nem, mintha érdekelne ez a kifejlett.

bscap1909

A jó Regina és Zelena ellentéteinek kiélezése elég felszínes volt. Míg a Gonosz királynő belépője még tartogathat érdekességeket. Ennyi meg tényleg kevés, a folytatás érdekeljen. A szövegkönyv is szörnyen elcsépelt volt. Belle-ből amennyit kaptunk, elég volt bőven, egyedül a mesebeli ruha felöltéséig volt elviselhető. Henry egyetlen jelenete egyáltalán nem hiányzott volna. A többi szereplő meg inkább kellékként volt jelen a nyitányba, amely még jobban rontotta az összképet.

bscap1911

Mr. Hyde is közvetítő közeg volt csupán. A spinoff-ból előszedték Jaffar-t is, ahogy Aladdint is belerakták a képbe. Ezzel meg bedobatunk egy rakás szereplőt megint, akiknek semmi játékidő nem jut egyáltalán. És egy fantasy-nek álcázott szappanhabos drámává silányították le Regefalva lakóinak életét, jól beillesztve a csatornaprofilba. Erre viszont semmi szükségem. Ezért se tudok 4/10-nél többet adni a kezdésre.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s