Star Wars Rebels – Elkezdődött a 3. évad

A finálé számomra kissé csalódás volt, mégis olyan dolgokat vetített előre, amelyek tartós változást hozhatnak a sorozatban. A dupla nyitány igen erős kezdést mutatott. Tényleg tudja tartani hosszútávon ezt a színvonalat az évad (ami nem valószínű), akkor lassan az elkövetkező filmeknek kell felnőnie az elvárásokhoz. Végig egy érdekes több szálon futó történetet szállítottak, amelyre nagyon nem volt példa. Ezért is működött. Más dolog, hogy nem ezen fog múlni az események kimenetele.

bscap1914

A régi kánonból is átvesznek szép lassan dolgokat, nem csak az elődből, amelyen ugyanez a gárda dolgozott. Mégis a szérializáltabb felépítést támogatnám a következőkben még inkább. Nem az elkülönülő epizódokat, mivel ott tud kisiklani a dolog. A könnyedebb hangulattal sincs bajom, amíg nem a fővonalról veszik le a súlyt. Az arányok megborulását némi odafigyeléssel ki lehetne küszöbölni és a furcsaságokat is simulékonyabban el tudnák helyezni a kilógó jeleneteknél. Többit spoileresen.

bscap1915

Ezra sötét oldallal való kacsingatását kicsit tovább húzhatták volna. Közben az a pár jelenet a holokron hatása alatt is mélyebb volt mint Anakin Skywalker teljes jelleme három film és a Clone Wars alatt, ami nagy szó. Kanan hitének visszatérése remekül kiegyensúlyozta tanítványa eltévelyedését, amely szintén remekül működött. És Thrawn admirális sztoikus hangja is igazán rásegített igazán alapjaiban hű, sejtelmes karakterként hasson. Minden a helyén volt. A nyitva maradt szálakat részben lezárták, viszont a Birodalom elleni szervezkedésnek még koránt sincs vége.

bscap1916

Nagyon jól út felé tartanak a készítők, tovább tudják gazdagítani az univerzumot és tényleg ennyire jól felépíteni a sorozat folytatását. Még Hondonak is kulcs szerepe volt a maga megbízhatatlan módján. Végre egy Star Wars produkció, ahol a karakterek lélegeznek. Van mögöttük tartalom, nem pedig két soros ágyútölteléknek valók. Igazán nem vártam akkora mértékű energiát, amivel fel lett töltve a bemelegítés. Így meg simán kihozott magából egy 7,5/10-et a kezdés.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s