The Fall – Elkezdődött a harmadik évad

Visszatért az angolok egyik legsötétebb lélektani krimije. Ez a tónus azért is működik ilyen jó, mivel olyan részletekre is kitér a sorozat, amelyet máshol lényegtelennek ítélnek. Remekül tükrözve a kétségbeesést és rávilágítva a felszín alatt megbúvó bugyrokra. Az előző évad eseményei nem lettek figyelmen kívül hagyva, inkább a belső konfliktusok előhozására fektették a hangsúlyt. Miközben a szereplők kezdik elveszteni saját realitásérzéküket, képesek legyenek megbirkózni a rájuk nehezedő nyomással.

bscap1921

Minden gesztusnak és megnyilvánulásnak értelmet ad a kialakult helyzet, ahogy a történteket egyesek lereagálják, értelmet keresve az egész felállított képre, amely a legszörnyűbb rémálmukat tükrözi. Ahogy a különböző szempontok is ütköznek, éreztetve, ez még nem lefutott kör teljesen. Miként lehet ezt az elindult folyamatot levezetni és stagnálni, még maguk az esetek érintettjei se képesek megítélni elhatároltan. Inkább az okozott kár felmérésével próbálnak valahogy a helyzeten javítani.

bscap1922

A hátralévő részekben derül ki, hogyan is kívánják elrendezni a még nyitva maradt szálakat. A bírálat kinek a keze által kerül végül bevégzésre. És milyen hatással lesz a részvevőkre. Egyelőre nem tűnik úgy, a kimenetelbe beleszövik a jogi vonalat vagy inkább a klasszikusabb büntetési formát alkalmazzák, amely nem von tiszta lelkiismeretet maga után. Bárhova el juthatnak még, mikor a szükség törvényt bont. Ezzel átlendítve a fő karaktereket a holtponton, akár súlyos következmények árán is. Moralizálás nincs jelen még. Egyedül a jéghideg valóság marad mindenki számára. Kezdés 7/10.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s