Supernatural – Elkezdődött a 12. évad

Ahogy belegondolok, a legrégebbi élőszereplős sorozat, amit a mai napig követek, míg mellette van régebben futó. Kábé jó pár hónappal később kezdtem el. Egy ilyen poros sorozatot miért is követek figyelemmel még mindig. Egyszerű számomra a válasz: a karakterek. És az évadnyitóban egész jól kezelték a régieket és az újakat is egyaránt, így a következő részre is egyből ráröppentem. Nagyon jót tesz az egésznek, hogy most egy földhöz ragadtam történetszálat kapunk átívelésként. Kérdés, mit hoznak ki belőle.

bscap1923

Az eddigi írói döntések kifejezetten tetszenek. És a második rész fel vetett pár kérdést a látottakkal kapcsolatban. Még tényleg van még mindig valamennyi szufla ebben a vadászdósdiban? És a válasz igen, ha nem megszállottan a téteket akarják felüllicitálni évadról évadra, hanem elmesélni egy történetet, még van esély, hogy működjenek a dolgok úgy, ahogy kell. Az alkotók képesek lesznek mutatni némi alázatot a nézők felé, talán hosszútávon is érdekes lehet, amit kihozhatnak a felvázolt szituációkból. Spoileresen folytatom.

bscap1926

Jól sült el anyuci visszahozatala és a kihagyott idő lereagálása is egész szépen meg lett oldva. Nem fárasztottak hülye kérdésekkel, hanem visszafogott viselkedéssel konstatálta a változásokat. Impalához fűzött szép emlékek tartogattak megmosolyogtató dolgokat. Deannel Sam után nyomoztak, hová tűnhetett. Addig Crowley Lucifer nyomai után kutatott. Mindenkinek meg volt a maga elfoglaltsága. Így nem keresztezték egymás utait jelenleg. Az egyetemesek szála viszont fog még mindenki számára fejfájást okozni.

bscap1924

Sam vallatása igen érdekes pillanatokat tartogatott, ahogy fogva tartói képébe röhögött. Tényleg nem a bejáratot szereplőkkel látnám a képsorokat, ügyet se vetnék ezekre a jelenetekre. Még mindig képesek feszültségkeltő megnyilvánulásokkal operálni, hogy érdekesnek hassanak az események, amelyeket szépen felépítenek nekünk, nem pedig nyakunkra dobják az újabb leküzdhetetlen fenyegetést, ahogy megszokhattuk, talán ezért is találtam közvetlenebbnek az egész mechanizmus felépítettségét.

bscap1925

A szörnyek kergetéséből úgyis kijut a filler epizódokban (előző évadban azok működtek az egyik legjobban) és a természetfelettit (egy rövid időre is) besöpörhettük a szőnyeg alá. Nem pedig az eddigi előzményekkel fárasztottak minket, ami további pozitívumokat szült. Kifejezetten élveztem a látottakat. Addig nincs probléma, míg a showrunnernek ismét el nem gurul a gyógyszere és újabb esztelenséggel áll elő. Maradjanak végre a mederben és szépen építkezzenek, hátha sikerül addig bedörrenteniük a katalizátort végre valahára. Kezdés 6,5/10.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s