The Walking Dead – Elkezdődött a 7. évad

Elég nagy csalódás volt az évadkezdés. Más sorozatnál már kaszálok ebben az esettben. A fő probléma, túl húzták azt a dolgot, amit egy bőséges hosszúságú, tartalmas fináléban be lehetett volna kellő feszességgel mutatni. Itt meg a legpuhányabb módon erőszakolták le a torkunkon az egészet. Feszültségkeltés helyett értetlenség került rajtam úrrá. A képregény gyermekbetegségei visszaköszöntek most bőséggel. Az a fajta felszínesség, amelyet a brutalitással kívánnak palástolni. Inkább valami erőteljes megnyilvánulást produkálnának.

bscap1927

Bennem a gyengébb Fear felértékelődött, mivel a fő sorozat saját magát húzta le. Egy percig se tudtam izgulni senkiért. És a történtek elvesztették a súlyukat. Egyedül még azért tartok ki, látok lehetőséget a folytatásban. Viszont fel kellene az elvárásokhoz nőnie a készítőknek. A legfőbb baj, nem mernek gyorsabban haladni a szálakkal és évről évre egyre több üresjárat keletkezik, mindez azért, nehogy beérjék a képregényt. Az meg számomra kifogásnak tűnik, hogy inkább húzzák halasszák az eseményeket ebből az ürügyből kifolyólag. További mondandóm spoileres.

bscap1929

Jeffrey Dean Morgan alakítását tudtam egyedül értékelni, míg Andrew Lincoln-nál egyes jeleneteiben úgy éreztem, mintha elfelejtett volna színészkedni. Rick megtörésének folyamata nem volt olyan jól felépítve. Közben próbáltak ezen a téren valamit előhúzni a kalapból. Kár, hogy a szituáció bemutatása ennyire semmit mondóan lett elénk rakva. Amikor már teljesen mindegynek érzem, lesz csonkolás vagy nem, annyira nem tud érdekelni az adott karakter sorsa. Még az se hatott volna meg, mindenki Lucille áldozata lesz. Az 1+1 megoldás se nyomott semmit a latban.

bscap1928

Negan tavalyi belépője egész jól működött, míg nem jött a világ legszánalmasabb cliffhangere. Ebből se voltak képesek a készítők jól kijönni. Hiába köszön vissza egy-két képregénypanel a képernyőt, attól még nem fogunk elégedetten csettinteni. Nagyon elromlott valami a hatodik évadban, amit nem igazán tudnak vagy akarnak kiköszörülni, inkább kényelmesen hátradőlnek, akármilyen pocsékul fércelik össze az egészet, a kimagasló nézettség egyelőre még maradt. Valami kiemelkedőt is nyújtsanak, megjutalmazva a hűséges nézőt, azt már nem. Remélem, nem tartós állapotról van szó. Kezdés 6/10.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s