The Walking Dead 7×02 – Kolónia

Most kellemesebb szájízzel álltam fel a heti rész elől, mint múlt héten. Köszönhető volt a szürreális képnek, amit belebegtettek nekünk. Feledtette erre a negyven percre legalább a finálé és évadnyitó bénaságait. Hiányzott ez a felfrissítő érzés, hogy még vannak érdekes dolgok ebben a poszt-apokaliptikus világban. A nézettség viszont az előző részbeni fiaskót követően a háromnegyedére csökkent. Így se lehet oka panaszra a csatornának. És remélem a folytatás is kellően változatos élménnyel gazdagít.

bscap1932

A kisiklott karaktereket kicsit helyre rántották és funkciójuk is volt, amely szintén sokat dobot az összképen. Jó hogy ennyire szerteágazó a Walking Dead világa. Amíg viszont ez kiteljesedik, valószínű, megint kapunk párszor értelmetlen lófrálást még a következő hetekben. Nem tudom egyelőre, hogyan is fog alakulni az egész felvázolt helyzet, amely látszólag mindenkit érint a környéken. És vannak akik nem rég megtanulták a feladott leckét. Hogy törnek ki majd belőle, az lesz egy érdekes folyamat. Spoileresen folytatom.

bscap1933

Ezékiel birodalma igazán nem szokványos közösséget tárt elénk. Egyfajta menekülést nyújt a valóságból. A felvázolt uralkodó meg megteszi, amit kell, hogy fenn tartsa ezt a szellemet, amit a hely sugároz magából. Carol bejáratot álcáját egész jól feloldották a végén. És Morgan is felülírta magában a “ne ölj” szemléletét valamennyire. Így ismét kedvelhetővé vált a karakter, mivel tavaly pont a megfontoltság veszett ki belőle, mikor szükséges lépésekre kellett volna elszánnia magát. Ennek végre vége.

bscap1934

Az új karakterekben is látok lehetőséget. És egyelőre nem erőltették az olyan szereplőket, akik lézengnek csupán a saját fejük után menve, míg nem többek egy üres héjnál. Annyit tudok még elmondani, a változatosság gyönyörködtett. A szálakat továbbiakban jól fogják kezelni, még talán működhet is a dolog. Még másfél hónapjuk van a készítőknek, bizonyítsanak, képesek kirántani a posványból a szériát és lendületet adni neki ismét. A rész simán 7/10.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s