The Walking Dead 7×04 – Széthúzás

Hétről hétre egyre nehezebben szánom rá magam az aktuális részre. Akármilyen az adott adag, mindig van mit mondani róla, akár jó, akár rossz értelemben. Viszont úgy érzem az elmúlt hetek fényében lejjebb adtam az elvárásaimat a sorozattal szemben, elnézve minden szembetűnő balgaságát neki, lekötött. Annyi szálat lebegtettek be részekre leosztva (mindig eggyel foglalkozva, esetleg még túl is nyújtva), hogy nem igazán tudunk mit kezdjek a látottakkal. Azért a végén érződött, kicsit sok volt a plusz játékidő.

bscap1942

Egy darabig látványos pálfordulást ne várjunk, ennyire a képregény lábnyomába cammog a történet még lassabbá téve az előrehaladás lehetőségét. Inkább lefékezés helyett valami számottevőt is nyújthatnának. A legzavaróbb, mikor a készítők orra előtt a potenciál, mégsem képesek semmi érdemlegeset kezdeni vele. Helyette kapjuk a felesleges köröket, amelyeken ideje volna valamelyest túllendülni végre. Annyi pozitívuma van az évadnak, hogy nem minden héten ugyanazt a környezetet kell bámulnunk. Ez meg egyelőre édes kevés. Spoileresen folytatom.

bscap1943

Negan szájtépését ugyanúgy eltűrtem, mint Rick tette. Ő viszont lesütötte a szemét mindvégig, mintha nem lenne ebből a helyzetből kiút. Daryl meg egy szót se kapott a részre. Fegyverek közti hisztit követően Michone elfogadta választottja döntését, míg Rosita próbál valamit összehozni, egykori vezetőjük nem képes erre. A kontrasztot az egykori felvétellel megkaptuk, hogy kissé elpuhult, ahhoz képest hogy végig gúny tárgya volt Rick. Maggie eltüntetése még hozhat érdekes dolgokat. Milyen megoldás fog ebből a béklyóból való szabadulást jelenteni, még nem tudni.

bscap1944

Jeffrey Dean Morgan meg hiába próbál lubickolni a szerepében, miközben az írók semmilyen fajta árnyalást nem képesek a karakteréből kihozni. A parádézáson kívül azért más viselkedést is várnánk tőle, amely tekintélyparancsolóbb lehetne. Már a finálé óta tudjuk, a jelenlegi alkotógárda képtelen olyat összehozni, amire teljes megelégedettséggel tekintünk vissza. És ezzel kellene valamit sürgősen kezdeni. Mivel a karakterizáció látványos nem megy nekik, ezenfelül még a történetmesélés sem. Két szék közül az asztal alatt. Erre a magas nézettség akar egyedül rácáfolni, amely nem változtat a tényeken. Részemről ez most 6,5/10.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s