Aranyélet – Felénél a 2. évad

Nem sokat kellett várni, beinduljon az évad. A harmadik rész volt eddig a legerősebb az új etapban, viszont a negyedik se maradt el sokban mögötte, egyes jelenetek komikusan is hatottak, nem pedig drámaian. A szereplők életét az első évad után sikerült fenekestül felforgatni. És pár meglepő, mégis várható csavarral is sikerült az eddig történteket megtupírozni. Az HBO magyar vonalon végre valami működőképeset is letudott másodjára rakni. Míg a Társas Játék szárnypróbálgatás volt csupán, a Terápia már egy kiforrottabb képet hozott, viszont ennek a fejlődésnek az igazi alapkövét az Aranyélet hozta meg.

bscap1948

Így remélhetőleg ennek a szintlépésnek köszönhetően a 2. évadban még a hazai sorozatgyártás további égköveit láthatjuk majd a jövőben. Még az operatőri munkán volna mit javítani és a szűrözés se még teljesen az igazi, ahhoz képest elég nagy előrelépést mondhat el magáról a produkció. És még magyar sorozatnál nem éreztem igazán ilyet, hogy várom a jövő hetet úgy igazán. Ezzel kivívta magának az előkelő helyet. Az év végi toplistámra felkerül az más kérdés egyelőre. Spoileresen folytatom.

bscap1950

A szálak összeértek valamelyest. Az évadban nagyobb hangsúlyt kap Mira karaktere, amelyet megpróbálnak kellően árnyalni, viszont ezzel elég nehezen birkózik meg Döbrösi Laura. Míg a többi színész egész jól hozza formáját. A család üzelmeit ő viseli a legnehezebben és mégis a lány felnőtté válása sokszor hat erőltetetten. Oszi dramaturgiáját kiválóan felépítették, viszont ennek az utójátéka nem igazán akar működni, amely pont a jelenetek esetlenségéből is fakad egyben. Addig Gáll Feri kiteregette Attilának a lapjait, amelynek a következményei tartogatnak még érdekességeket.

bscap1949

Hollóst nem olyan könnyű eltaposni, ezzel Márk is egyre mélyebbre kerül ebben a posványban, míg a múlt keze utoléri a bűnös lelkeket. Azért nem hiszem, hogy ki akarnak fontosabb karaktereket véreztetni az írók egyelőre, mivel Agner Zsolt jelenléte erősen hozzájárul a szereplők sorsának alakulásához. Jakab Erika vehemenciája is hoz bőven színt a sorozatba. Mennyire messze fognak vajon elmenni a készítők, mivel nincs már sok hátra az évadból, hogy valami igazán emlékezetesnek lehessünk esetleg tanúi. Eddig az évad simán 7/10.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s