DC-crossover – Supergirl, Flash, Arrow és Legends of Tomorrow közös kalandja

A CW univerzumépítésének a fő lényege, hogy legalább évente egyszer lehessen egy nagy crossover. Lényegtelen, hogy a főtörténet egy epizód kitöltésére se elég, így töltsük ki a játékidő nagy részét mellékszálakkal, hogy meg legyen az a négy epizódnyi tartalom. Végeredményben így is vérszegénynek érzem a végeredményt. A dialógusok nagy hányadban igen csak unottra sikeredtek, ezzel meg azt az érzést váltva ki belőlem, haladjuk végre már. A közelharcok továbbra is szét vannak vágva, hiába a jó koreográfia, már az operatőri munkánál elvérzik az egész. Ebben se találtam semmit pluszt.

bscap1954

A Supergirl része kimondottan üdítően hatott. Az első évadhoz képest sokkal nézhetőbbek volt az egész. A megvalósítás jóval szebb lett még a másik három sorozathoz mérten is. A Luthor szál javított sokat rajta (kár, hogy keveset vannak jelen). Katie McGrath és Brenda Strong jelenléte kifejezetten megszínesítette a jeleneteiket. A mellékszereplők magánéletére szánt percek igazi katasztrófák. Nem kellene ezt a lelkizést erőltetni és mindegyik szériára vonatkozik egyaránt. Van mit javítani rajta.

bscap1957

Amúgy Kara szála megtévesztő elsőre. Azt sejtetve, köze lesz a crossover történetéhez. Bezzeg nem. Közben még ez az epizód működött a legjobban. Azt követő Flash igen erőtlenre sikeredett minden téren és Arrow-ban ellőtt klisék nagyon meg akarták tartani a sorozat szerkezetét. Legends of Tomorrow-ban se mellőzték a sorozat saját alapkövét. Kiölve minden izgalmat a jelenetekből, teljesen súlytalanul hagyva végig azokat. Nem használták ki az összevont csapatban rejlő lehetőségeket. Volt, akit éppen háttérbe szorítottak indokolatlanul.

bscap1956

Az egész egy katasztrófaturizmus, amely próbál egy látszólagos linearitást biztosítani a jelenetek között. Így semmi se pereg. És végig úgy éreztem a párbeszédeknek az időhúzáson kívül nincs semmi lényegi funkciójuk, mivel minden látszólag megtervezett lépés teljesen random volt. Az átgondoltság szikrája se volt jelen. Netalán valamelyik sorozatba bekapcsolódnék a látottak alapján, egyedül a Supergirl-nél fontolnám meg a dolgot, esetleg javítanak majd az arányokon. Addig egyik széria különálló útja sem érdekel.

bscap1955

Azt nem tudom, hogy ilyen “Végtelen Válság” és hasonlók képernyőn vagy vásznon fognak megvalósulni előbb. Ahhoz persze kellene egy komplex multiverzumot felépíteni, amire nem látok a közeljövőben sehol se lehetőséget. A négyes (inkább hármas) crossover számomra 5/10-nél többre nem futotta. Még egy apróság a Legends of Tomorrow csapatához csatlakozott Vixen, akit nem az Arrow-ban szereplő Megalyn Echikunwoke alakít (web-rajzfilmsorozat szinkronhangja egyben), hanem Maisie Richardson-Sellers (The Originals visszatérője volt).

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s