Outlander – A 2. évad

Sokáig nem volt elképzelésem, miről is szólhatna a 3. évad. A másfél órás finálé erre is választ ad. Igen jól adagolták végig a történetszálakat, az évad első fele nem is volt annyira érdekes, legalább nem arra ment el az összes rész. Meglehetősen tetszett a nézőpontbeli megközelítése az egésznek. Egészen más szempontból megvilágítva a cselekmény folyamát. A korhűség mind a két idősíkon kiválóan visszatükrözi a környezet miliőjét és annak szellemét. A szereplők meg mind átesnek a maguk megpróbáltatásain.

bscap1961

Ennek az egésznek szépen felfelé ívelő kiteljesedést kínálva a karakterek elmélyítésén keresztül átadva és megismertetve motivációik hátterét, magunkba szívva Skócia levegőjét. És még a durvább húzásoktól se rettentve vissza a készítőket, néhány olyan jelenetbe megmutatva, amely megdolgozza az embert, fukarabbul is bántak ezekkel az erősebb pillanatokkal. Meghatározó érzelmi hatása megvolt a kulcsfontosságú dolgoknak ugyanúgy.  Továbbra is a verbális interakcióknak van a legnagyobb szerepe és ereje a sorozatban. Spoileresen folytatom.

bscap1962

Franciaországban rejlő potenciál nem igazán tudta átadni azt az érzést, amely kielégítően szolgált volna számunkra, így Skóciába való visszatérést követően kezdett felemelkedni az évad. Mégis az igazi csúcspont nem az ütközet bekövetkezése volt, hanem a jelenbe való visszatérést követően húsz év múlva, vagyis 1968-ba való látogatás Skóciában. Remekül összekötve egy újabb állomását a sorozatnak. Geillis Duncan utazásának időpontja fényt derített olyan dolgokra, amelyek még Claire előtt se voltak tisztázottak.

bscap1963

A felnőtt lányát alakító Sophie Skelton is várhatóan még fog szerepelni a következő szezonban. Míg jó pár régi szereplőtől elbúcsúztunk, jöttek újak és kellő teret is kaptak a bemutatásukra, így nem fogjuk idegenként kezelni őket a jövőben. Rendkívülien érdekfeszítő folytatást várok. Amire minden lehetőség adott. És hasonlóan kiemelkedő évadra számítok, mely újabb mérföldkő lehet ebben a kalandsorozatban, amelynél nem az időutazáson van a hangsúly, csupán eszköz és a megteremtett körülmények is teljes mértékben történelmi töltetűek. Részemről meg jár az évadra a 8/10-es értékelés.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s